BEVESTIGD: Volkswagen Arteon Shooting Brake! Misschien zelfs met een V6!

BEVESTIGD: Volkswagen Arteon Shooting Brake! Misschien zelfs met een V6!

Volkswagen Arteon Shooting Brake

Met de Arteon gaat Volkswagen zich weer mengen in het ‘vlaggenschip-segment’ en wij hebben er het volste vertrouwen in dat dat ze gaat lukken. Met de aankondiging van de V6 werd er nog maar eens extra olie op het vuur gegooid en nu komt de klapper: de Arteon Shooting Brake!

Eerder dit jaar huilden we tranen met tuiten, omdat Mercedes de CLA en CLS Shooting Brake uit productie gaat nemen. Het tijdperk van de Shooting Brake-carrosserie vorm leek ten einde. Sexy, soepel, uitdagend stonden op het punt in de vergetelheid te raken in de auto-industrie. Maar gelukkig, gelukkig is daar Volkswagen die fijn tegen de gevestigde orde in gaat en een overheerlijke Arteon Shooting Brake bevestigen.

Na de Arteon V6 hadden we verwacht dat Volkswagen zich ging focussen op de nieuwe Golf 8. Dat hebben ze gedaan, maar ze waren er ook zeker van dat de Arteon meerdere segmenten kon bedienen. Vorig jaar heeft Elmar-Marius Licharz, opperbaas voor de middelgrote en grote wagens van de Volkswagen-divisie, zijn interesse voor de Shooting Brake-carrosserie uitgesproken. En nu, een half jaar later, heeft de Arteon met grote kofferbak groen licht gekregen! Maar wanneer de auto op de markt komt, houdt Licharz nog even voor zichzelf.

Met de Golf R Variant liet Volkswagen al grote ballen zien, maar stel je eens voor, de 400 pk sterke V6 in een Arteon met genoeg ruimte voor de Brenner Sennen achterin ? Elegant door zijn Shooting Brake-carrosserie en ruimte voor de kinderwagens, het idee voor de budget-Porsche Panamera Sport Turismo is geboren! Maar er is nog een optie, wat te denken van een hybride Arteon SB? Volkswagen AG wil zich meer en meer gaan richten op milieuvriendelijk rijden, dus je weet het van ons als er dadelijk een elektrische Arteon voor je snuffert staat! De render die je ziet, is er eentje van Theophilus Chin, om ons even tevreden te stellen tot de daadwerkelijke tekeningen van Volkswagen op het net verschijnen!

Volkswagen Arteon Shooting Brake

Volkswagen Arteon Shooting Brake

Volkswagen Arteon Shooting Brake

Volkswagen Arteon Shooting Brake

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.