BEVESTIGD: Polestar 2!

BEVESTIGD: Polestar 2!

Polestar 2

Jazeker! De Polestar 1 moet nog op de openbare weg verschijnen, maar het kleine broertje van de krachtpatser staat al in de startblokken!

Tijdens het Goodwood Festival of Speed heeft een van de chefs van Polestar door laten schemeren dat er gewerkt wordt aan een 400 pk sterke Polestar 2. En wij zijn helemaal wild van de Polestar 1, dus reken maar dat wij uitkijken naar een nieuwe Polestar!

De Polestar 2 moet een concurrent worden voor de Tesla Model 3 en hoewel dat prestatie-wise natuurlijk geen concurrentie is, gaan wij er vanuit dat Volvo het de legbatterijen van Elon Musk moeilijk gaat maken. Met de kwaliteit en reputatie van de Zweden heeft de Model 3 er een geduchte concurrent bij.

Waar de Polestar 1 in Engeland omgerekend iets meer dan €150.000,- zal kosten, zal de Polestar 2 tussen de €35.000,- en €60.000,- gaan kosten. ‘Waarom zo’n groot verschil?’ hoor ik je jezelf afvragen. Heel makkelijk, elektrische auto’s worden gekocht door jonge forenzen en pensioengerechtigden en dus wordt de Polestar 2 ook een aantrekkelijk alternatief voor de Nissan Leaf, Chevrolet Bolt en Tesla Model 3, dus moet de prijs daar ook een beetje bij in de buurt blijven. Op deze manier bedient Polestar een groot deel van de markt.

Deze EV zal een actieradius krijgen van om en nabij de 550 kilometer en de basis van de Volvo XC40 moeten ervoor zorgen dat de nieuwkomer voor blije gezichten zal gaan zorgen op de 2019 Motorshow van Genève en daarna. Dus, wacht jij op de Tesla Model 3 of ga je liever in de rij staan voor een Tesla Model 3? 

Polestar 2

Polestar 2

Polestar 2

Polestar 2

Polestar 2

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.