BEVESTIGD: Mercedes AMG GT R Clubsport!

BEVESTIGD: Mercedes AMG GT R Clubsport!

Mercedes AMG GT R Clubsport

Zin in een AMG GT? Keuze genoeg in dat segment zou je zeggen met de S, de C en de rangetopper de R. Maar Mercedes-AMG wil het wat extremer en dus komen ze met de Clubsport!

Wij, ‘normale’ mensen, zouden al een gat in de lucht springen wanneer wij dagelijks met de 585 pk sterke 4 liter V8 AMG GT R rond mogen banjeren. Maar er zijn altijd mensen die meer willen. En heel belangrijk, dat kunnen betalen. Dus gaat Mercedes-AMG aan de slag.

De AMG GT R zit prijsgewijs tussen de Porsche 911 GT3 en 911 GT3 RS in en Tobias Moers, eindbaas bij AMG, verteld dat ze bezig zijn met ‘een GT R met iets.. Een GT R die iets meer circuit-georienteerd is’. Een lichtere trackday-auto, maar niet zo rauw als de GT3 en GT4 en dan komt er dus de Clubsport.

De geruchten gingen al dat Mercedes-AMG een straatlegale versie gingen bouwen van de GT4 raceauto, wij hopen alleen maar dat de engineers uit Affalterbach dan ook meteen die brute smoel en taartschep installeren! We geloven dat de AMG GT R Clubsport volgend jaar gepresenteerd gaat worden. En reken maar dat er meer dan 600 pk door de ballenbak geslingerd gaat worden door Mercedes-AMG in een nog lichtere carrosserie.

But there’s more.. De 6 liter V12 uit de SL65 gaat uit productie.. Janken, janken, maar droog je tranen! Want de Black-series wordt in 2020 weer nieuw leven in geblazen. En wel door de GT-versie, jazeker! ‘Boomboomboon, let me hear you say: Wejoo! Wejoooooooo!’

Bron: Autoevolution.com

Mercedes AMG GT R Clubsport

Mercedes AMG GT R Clubsport

Mercedes AMG GT R Clubsport

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.