Betrouwbare autobedrijven

Betrouwbare autobedrijven

Eens in de zoveel tijd moet je je auto naar een garage brengen voor onderhoud. Denk aan de grote onderhoudsbeurt of de APK keuring. Maar hoe weet je zeker dat de garage betrouwbaar is? Rekent de garage bijvoorbeeld goede prijzen, werken ze secuur en zijn de onderdelen wel van kwaliteit? Het kan soms lastig zijn om dat uit te vinden. Wij geven je een aantal tips voor het kiezen van de juiste garage. 

Research

Als eerste is het belangrijk om zelf research te doen. Veel garages hebben een website of een Google-pagina. Daar zie je alle reviews op. Ook kun je aan de site van de garage zien of ze het professioneel aanpakken. Vaak staan de prijzen ook vermeld op de website van de garage. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste garage kiest? Vergelijk dan garages bij jou in de buurt voordat je een afspraak maakt. Dat kan bijvoorbeeld op garagevergelijker.nl. Daar kun je garages vergelijken op basis van prijs, reviews of locatie. Zo weet je zeker dat je de juiste garage kiest. 

Vraag vrienden en familie

Naast de online research die je kunt doen, kun je ook in je omgeving vragen naar fijne garages. Waar hebben zij goede ervaringen mee en waar kun je beter niet heen gaan met je auto? Praat met mensen die hetzelfde automerk hebben als jij. Misschien weten zij wel een fijn adresje! 

Voor welke garage kies je?

Er zijn een aantal verschillende soorten garages waar je uit kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld een BOVAG garage. Een BOVAG-garage voldoet aan alle eisen van de brancheorganisatie welke zijn opgesteld door de consumentenbond en de ANWB. Daarnaast kun je vaak ook terecht bij de dealer waar de auto oorspronkelijk gekocht is. Ook kun je kiezen om naar een merkspecialist te gaan. Deze weet alles over het merk van jouw auto en specialiseren zich dus alleen in dat merk. Als laatste kun je kiezen om je auto bij een universele garage te brengen. Deze hebben meestal een wat lager uurtarief. 

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.