Betrapt: Audi Q8

Betrapt: Audi Q8

Audi werkt volop aan een coupé, de Q8, op basis van een SUV, de Q7. Het vlaggenschip was al in 2017 te zien als conceptcar op het salon van Detroit, en zal dit jaar officieel onthuld worden. Dit prototype werd betrapt in het zuiden van Spanje.

De Q8 wordt met zijn aflopende daklijn sportiever dan de hoekige Q7. Dit soort wijzigingen beperkt de hoofdruimte achteraan meestal aanzienlijk, maar Audi belooft een ruim interieur in de Q8, met “vier even comfortabele zetels”.

Hybride?

Het e-tron-logo van de conceptcars doet vermoeden dat de Q8 met dezelfde hybride aandrijflijn wordt aangeboden als de Q7 e-tron. Als er een Q8 e-tron komt, zou die dus een drieliter V6 diesel van meer dan 270 pk combineren met een elektromotor van 126 pk. Daarnaast verwachten we het klassieke benzine- en dieselgamma, inclusief 4.0 V8 TDI van 435 pk uit de SQ7.

 

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.