Beter seksleven? Ga motorrijden!

Beter seksleven? Ga motorrijden!

Vrouw op motor / www.hartvoorautos.nlVrouwelijke motorrijders voelen zich gelukkiger en zelfverzekerder dan vrouwen die niet motorrijden. Volgens onderzoek van Harley Davidson onder ruim 2.000 Amerikaanse vrouwen ligt er daarom een nauw verband tussen motorrijden en een beter seksleven.

Het onderzoek toont aan dat vrouwen die regelmatig het gevoel van vrijheid en zelfexpressie van motorrijden beleven, meer zelfvertrouwen hebben. Zo zegt 35 procent van de motorrijdsters zich altijd zelfverzekerd te voelen, tegenover achttien procent van de niet-rijders. Ook zijn de motordames over het algemeen gelukkiger en minder gestresst.

Tussen de lakens
37 procent van de motorrijdende vrouwen zegt zich altijd gelukkig te voelen, tegenover zestien procent van de vrouwen zonder motor. 27 procent van de motorrijders voelt zich zeer sexy, tegenover zeven procent van de vrouwen die niet motorrijden. Ook is er minder stress onder motorrijdsters. Bij 34 procent is de hoeveelheid stress afgenomen nadat ze op de motor zijn gestapt. Dit alles zorgt er volgens Harley Davidson voor dat de motorrijdende vrouw meer kan genieten tussen de lakens.

Een motor versterkt volgens het onderzoek namelijk de band met een liefdespartner. Zestig procent geeft aan zeer tevreden te zijn over de communicatie met haar wederhelft. Dit tegenover 38 procent van de vrouwen die nooit op een motor rijdt. In bed halen motorrijdsters dan ook een ronkende score – 51 procent is zeer tevreden over haar seksleven, tegenover 35 procent van de niet-rijdsters.

Door: Sanne Riepema – AD.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.