Bentley’s eerste EV is onderweg!

Bentley’s eerste EV is onderweg!

Met het oog op de toekomst en uitstoot regelement kunnen de sportieve en luxe merken niet achterblijven met EV’s. Bij Bentley mogen ze hier inmiddels ook aan gaan geloven..

Het eerste geëlektrificeerde model van Bentley was de Bentayga plug-in hybride, die zal worden gevolgd door een aantal andere hybride voertuigen. Tegen 2023 wil de in Crewe gevestigde autofabrikant, zijn hele line-up elektrificeren en kort daarna zal hij zijn eerste volledig elektrische auto lanceren. We hebben er verschillende geruchten over gehoord en nu probeert een nieuw rapport meer informatie te bevestigen.

CAR Magazine zegt dat Bentley’s eerste elektrische productieauto gebaseerd zal zijn op het Artemis project van de Volkswagen Group, die wordt geleid door Audicingenieurs. Deze elektrische auto is slechts het begin van een reeks emissievrije voertuigen, die later dit decennium op de markt zal worden gebracht. Tegen 2030 zal het volledige assortiment van Bentley elektrisch zijn.

“Vooruitblikkend naar elektrificatie, zullen we nauwere samenwerkingen hebben met Audi”, vertelde Bentley CEO Adrian Hallmark aan CAR Magazine. “Maar we zullen sterke relaties blijven onderhouden met beide merken (Audi en Porsche), en we zien dit als een kans, niet als een risico. Daar is geen twijfel over mogelijk. En we moeten de beste manier vinden om dat te versnellen, en om de leiding te nemen over de technologie. “

In tegenstelling tot eerdere rapporten, waarin werd beweerd dat de eerste elektrische auto van het merk een high-riding sedan zou kunnen zijn, bevestigde Hallmark dat Bentley bijna een SUV zal ontwikkelen, want “als je niet in SUV’s rijdt, ben je nergens.” Wanneer we die zullen zien? Hoogstwaarschijnlijk in 2025.

2025 is het juiste moment voor ons,” voegde Hallmark toe. “” Gewicht is een punt van aandacht. Maar we zien een snelle evolutie in de energiedichtheid van de batterij, en we zijn toegewijd om dingen lichter en aerodynamischer te maken. En elektrische voertuigen zijn zeer geschikt voor Bentley: stil, moeiteloos, hoog koppel en verfijnde prestaties. “

We weten zeker dat Bentley werkt aan een plug-in hybride versie van de Flying Spur en deze zou later dit jaar kunnen debuteren. Een Continental GT PHEV zou ook op de planning kunnen staan.

Thomas Heule