Deze dikke Bentley kost je maar € 16.950,-!

Deze dikke Bentley kost je maar € 16.950,-!

Toyota Supra Bentley

Je raadt het natuurlijk al; er zit een addertje onder het gras…

Als je naar bovenstaande foto kijkt zul je het misschien niet zo snel zien maar kijk dan eens naar de foto’s hieronder. Dan zie je vrijwel direct dat deze auto zeker geen echte Bentley is maar een replica. Een replica op basis van een Toyota Supra uit 1992 wel te verstaan, met een 3,0 liter zes-in-lijn en heeft inmiddels 124.000 kilometer gelopen.

Het idee van deze replica kwam na de introductie van de Bentley Continental GT3-R. Deze straatracer maakt gebruik van een 4,0 liter V8 met twee turbo’s wat zorgt voor een vermogen van 580 pk en 700 Nm aan koppel. Slechts 300 zullen er van worden gebouwd en op het prijskaartje staat een bedrag van +- 4,5 ton in euro’s.

Heb je dat geld niet liggen en wil je toch iets opvallends rijden? Wellicht is deze Bentley replica wel iets voor jou! Aan de buitenkant heeft men zo goed mogelijk de originele racewagen geprobeerd na te maken met de juiste stickers, 20 inch wielen, de juiste striping, GT3 stickers, Bentley LED achterlichten en projectiekoplampen. Aldus de advertentie.

Waar de GT3-R van 0 tot 100 km/h sprint in 3,8 seconden, doet deze replica daar 5,1 seconden over.

Toyota Supra Bentley

Toyota Supra Bentley

Toyota Supra Bentley

Toyota Supra Bentley

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.