Bentley komt met een speciale Cabrio

Bentley komt met een speciale Cabrio

Als je een Bentley koopt zijn er veel mogelijkheden als het gaat om het samenstellen van de auto. Voor degene die daar niet zoveel zin in heeft en toch iets aparts wilt bouwt Bentley regelmatig een speciale versie van hun auto’s. En deze is wel aardig geslaagd.

Ten eerste heeft deze wagen een hele lange naam, dit is de Bentley Continental GT Convertible Number 1 Edition by Mulliner. Een hele mondvol, probeer het eens tien keer heel snel achter elkaar te zeggen. Deze wagen is gebouwd als een ode aan de eerste Blower Bentley, een raceauto uit 1929. Als basis heeft Bentley de nieuwe Continental GT Convertible gepakt en je hebt keuze uit twee kleuren, namelijk Dragon Red II en Beluga.

Een paar opties die op de Number 1 Edition toegevoegd zijn zijn de carbon bodykit, het Centenary Pack en het Bentley Black Line Specification. Deze zijn overigens standaard op deze auto. In de grille is het getal 1 geverfd als hint naar de racer uit 1929. Over de hele wagen zijn badges verspreid, de badges op de zijschermen zijn zelfs van 18 karaats goud. Het interieur is uitgevoerd in het rood en Beluga.

De Cabrio moet natuurlijk ook voortgestuwd worden. Die taak is voor de 6 liter W12 motor die voorin ligt. Met 635 PK en maar liefst 900 Nm koppel moet dit wel lukken. In slechts 3.7 seconden schiet de auto van 0 naar 100 kilometer per uur en kan ‘ie een topsnelheid behalen van 333 kilometer per uur.

De prijs van deze speciale Cabrio is nog niet bekend, maar hij zal wel prijzig worden. Exclusief is hij ook, Bentley bouwt slechts 100 exemplaren.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.