Bentley is vanaf 2030 volledig elektrisch

Bentley is vanaf 2030 volledig elektrisch

Jup, je leest het goed… De tijden van een dikke W12 of V8 in een Bentley zijn definitief voorbij.

De Britse autobouwer belooft namelijk dat de productie van verbrandingsmotoren zal stoppen in het komende decennium. Bentley bouwt al meer dan een 100 jaar luxe voertuigen, met een portfolio van krachtige W12- en V8-motoren in de afgelopen tien jaar. Maar nu de markt meer en meer verschuift naar elektrificatie, wil Bentley de luxeleider zijn op het gebied van batterijvermogen – en daarom heeft het merk zich gecommitteerd aan een volledig elektrische line-up tegen het jaar 2030.

Tijdens een persconferentie deze week kondigde voorzitter en CEO Adrian Hallmark het plan van het merk aan om een hele reeks elektrische voertuigen uit te rollen. “De toekomst van Bentley zal volledig elektrisch zijn“, merkt de CEO op. “We werken niet alleen aan één elektrische auto, maar aan een volledige familie elektrische auto’s.”

De eerste volledig elektrische Bentley zal in 2025 op de markt komen op een nieuw, speciaal EV-platform. Tegen 2026 zullen alle voertuigen in de line-up van Bentley plug-in hybrides of volledige elektrische autp’s zijn. En tegen het einde van het decennium is het bedrijf van plan om volledig te stoppen met het bouwen van verbrandingsmotoren en deze te vervangen door elektromotoren.

Tegen 2030 is geen verbrandingsmotoren meer“, zegt Hallmark. “Dit is een ingrijpende verandering voor de industrie en we willen die verandering leiden.” En dit is geen ongegrond signaal; Volgens een interne studie van de autofabrikant zegt minstens 55% van de huidige klanten geïnteresseerd te zijn in het kopen van een elektrische Bentley.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.