Bentley Continental GT en Bentayga krijgen carbon fiber upgrade

Bentley Continental GT en Bentayga krijgen carbon fiber upgrade

Hoewel het geen verrassing is dat het merk Bentley synoniem staat voor luxe, zien we ook steeds stoerdere auto’s van het merk. Dit is geen uitzondering, aangezien de Britse autofabrikant een exterieur carbon fiber pakket beschikbaar heeft gesteld voor de Continental GT en Bentayga.

Bentley introduceert het pakket met een carbon fiber front splitter, side skirts, diffuser en een spoiler op de achterkant, allemaal met een hoogglansafwerking. Zoals je kunt verwachten van een merk zoals Bentley, is er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat deze carbon fiber onderdelen bijdragen aan de prestaties van de bestaande auto. Er is speciale software gebruikt om ervoor te zorgen dat deze nieuwe onderdelen de bestaande aerodynamische pakketten van de Continental GT en Bentayga aanvullen. Er zijn ook diverse tests uitgevoerd om de effecten op de koeling van de aandrijflijn en de rem, het geluidsniveau en zelfs trillingen te zien. Het pakket wordt de Styling Specification genoemd en is ontworpen door het team dat verantwoordelijk was voor de GT3-R, Super Sports en ISR-varianten.

Zoals gezegd kun je de onderdelen bestellen voor de Bentley Continental GT en Bentayga. Voor nieuwe modellen kun je het pakketje aanvinken op de optielijst. Als je al zo’n model op je oprit hebt staan en je wilt alsnog het pakket, ook dan is nog mogelijk om deze carbon fiber onderdelen voor je Bentley te krijgen. Welk prijskaartje er aan hangt is bij ons niet bekend.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.