Bentley Continental GT Convertible: stijlvol én heel dik!

Bentley Continental GT Convertible: stijlvol én heel dik!

Dat Bentley stijlvolle auto’s maakt hoef ik jullie niet uit te leggen. Toch kiezen kopers vaak voor een bescheiden specificatie die er misschien wel een beetje te lief uitziet. Dit exemplaar is stijlvol én ook nog eens heel erg dik!

Althans, dat is mijn mening. We kijken hier naar een Bentley Continental GT Convertible First Edition Centenary Specification, een hele mond vol. Om de komst van de nieuwe Continental GT Convertible te vieren, werden er een beperkt aantal First Edition exemplaren gebouwd. Zeldzaam, verzamelbaar en uiterst luxueus met unieke ontwerpdetails, waaronder First Edition badges. Elke badge toont een Union Flag met een nummer ‘1’ in het midden. Veel van de meest gewilde opties worden standaard geleverd.

Dit is echter niet alleen een First Edition, maar ook een Centenary Specification. In 1919 bouwde W.O. Bentley zijn eerste auto, een product van een passie voor materialen en vakmanschap dat Bentley de afgelopen 100 jaar heeft gedefinieerd en dat ook vandaag nog steeds doet. Als onderdeel van het vieren van het 100-jarige bestaan heeft Bentley een passend eerbetoon aan de nalatenschap van zijn oprichter gecreëerd: een voortreffelijk pakket handgemaakte kenmerken voor de auto’s die in de fabriek in Crewe in 2019 zijn gebouwd.

Deze zorgvuldig samengestelde collectie designelementen is zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van de auto’s te zien, zodat elke auto een eeuw geschiedenis weerspiegelt. Aan de buitenkant hebben de badges op de motorkap, kofferbak en wielnaaf een speciaal ontworpen metalen afwerking rond de ‘B’ in het logo: Centenary Gold. Op de motorkap- en kofferbak-insignes staan de jaren 1919 en 2019. Binnenin vind je diverse subtiele versieringen van Centenary Gold.

De 6,0-liter W12 met dubbele turbo verzorgt het vermogen van 635 pk en een koppel van maximaal 900 Nm. 0 tot 100 km/h is haalbaar in 3,8 seconden en de topsnelheid ligt op 333 km/h. Dit fraaie exemplaar staat voor €349.950,- te koop bij Thijs Timmermans.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.