Bentley brengt Bentayga S op de markt..

Bentley brengt Bentayga S op de markt..

Voor de klanten die een middenweg in sportiviteit willen komt Bentley met een elegante versie op de bekende SUV, dit is de Bentayga S..!

Na het debuut van de vernieuwde Bentayga en Bentayga Speed, breidt Bentley het aanbod van luxe SUV’s uit met de nieuwe Bentayga S. Het is een sportievere kijk op de high-riding cruiser, maar niet helemaal zoals de Bentayga Speed. Bentley zegt dat de Bentayga S het antwoord is op de behoeften van een “groot aantal klanten die genieten van de dynamische prestaties van hun Bentayga op de weg.”

Een van de highlights van de nieuwe S versie is het zogenaamde Bentley Dynamic Ride systeem. In wezen is dit een actieve anti roltechnologie die gebruikmaakt van een 48 voltsysteem, waarvan de autofabrikant zegt dat het een primeur is in de branche. Het systeem kan binnen slechts 0,3 seconden reageren door tot 1.300 Newtonmeter koppel toe te passen om rolkrachten in bochten tegen te gaan. Bentley belooft dat het systeem, dat standaard is op de Bentayga S, optimale cabinestabiliteit en maximaal bandencontact biedt.

Een andere upgrade ten opzichte van de standaard Bentayga is de rijmodus “Sport” voor beter stuurgevoel, meer responsief gas geven en tot 15 procent stijvere vering dankzij de verhoogde druk in het dempingssysteem. Een nieuw prestatiegericht uitlaatsysteem wordt standaard geleverd. Last but not least is het Torque Vectoring-systeem van Bentley opnieuw gekalibreerd voor in de Bentayga S.

Er zijn echter geen upgrades onder de motorkap. Een 4,0-liter twin-turbo V8 levert het vermogen van 542 pk en 770 Newtonmeter koppel. De sprint voor 0 naar 100 kilometer per uur duurt 4,4 seconden op weg naar een topsnelheid van 290 km/u. Bentley zegt dat de Bentayga S, als hij matig rijdt, tot 654 kilometer kan rijden met een volle tank brandstof.

De sportievere Bentayga onderscheidt zich door een aantal visuele upgrades. Aan de buitenkant zijn er zwarte buitenspiegels en zwart gelakte dorpels, evenals getinte koplampen en achterlichten. Aan de achterkant is er ook een nieuwe en grotere spoiler die de daklijn verlengt, plus gespleten ovale uitlaatpijpen. Natuurlijk is er ook een passende S-badge te vinden aan op zowel het in- als exterieur.

Thomas Heule