Bentley Bentayga Speed by Mansory: Precies zoals je hem verwacht

Bentley Bentayga Speed by Mansory: Precies zoals je hem verwacht

Of toch niet? Deze Bentayga is in het zwart gestoken, is wel een tandje breder dan het origineel, maar niet zo uitgesproken. Nou, wacht maar tot je hem van dichterbij bekijkt!

Jawel, dit is weer een brute creatie van formaat. De neus van deze Speed doet ons denken aan de haai uit Jaws die klaar is om jou te pakken. De carbon motorkap heeft een aantal luchtinlaten en geloof me als ik zeg dat deze functioneel zijn voor de W12-motor. Maar daarover later meer, eerst de rest van de auto. Alles aan deze auto is verbreed, van de wielkasten tot de deuren, van de sideskirts tot de achterbumper. Deze Mansory Bentayga is de belichaming van het woord ‘dik’!

Vandaag is blauw!

En dan komen we bij het interieur. Trek je de deur open, dan komt de luxe je tegemoet. Van het gestikte leder op de stoelen, het dashboard tot bij je voeten, aan alle details is hier gedacht. Is het Mansory-waardig? Jazeker, lekker overdadig is het. Mijn keuze zou het niet meteen zijn, maar het past wel in het geheel, net zoals de 23 inch lichtmetalen velgen.

En nu komen we bij de functionaliteit van de luchtinlaten van de motorkap. Met 900pk en 1.250 Nm aan koppel heb je een hele snelle gestroomlijnde zeecontainer! Met de vernieuwde ECU, nieuwe turbo’s, sportuitlaat en nieuwe katalysatoren klap je binnen 3.5 seconden naar de 100 en dat is net zo snel als de Pagani Huayra en de Ferrari Enzo. Dus ja, mocht je een van deze auto’s tegen komen en een sprintje trekken bij het stoplicht, voel je je toch wel even het mannetje denk ik. Deze Mansory Bentayga Speed is niet mis!

Bron: Mansory

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.