Primeur: Bentley Bentayga gespot in Nederland

Primeur: Bentley Bentayga gespot in Nederland

De snelste, meest luxueuze SUV ter wereld, dat moet de Bentley Bentayga zijn. Op de IAA in Frankfurt liet Bentley eindelijk de langverwachte, productieversie van de Bentayga zien. Of je het nou mooi vindt of niet, vanaf mei 2016 zal de Bentley Bentayga in Nederland leverbaar zijn.

Toch wist Mark Rekswinkel als één van de eerste de nieuwe Bentley SUV vast te leggen in Nederland! Hij kwam dit testvoertuig tegen bij een Shell tankstation langs de A2 richting Maastricht. De bestuurder bleek een testrijder te zijn van Bentley en wilde liever niet dat er foto’s van het voertuig gemaakt werden. Toch wist Mark nog gauw deze twee foto’s te maken! Dank daarvoor!

Prijs
Aan de snelste en meest luxueuze SUV ter wereld, hangt natuurlijk ook een prijskaartje. €281.221,- om precies te zijn, dat is niet niks! Voor dat geld krijg je dan een Bentayga op Nederlands kenteken dat beschikt over een 6.0 liter W12 met een tweetal turbo’s. Het resultaat is maximaal 608 pk bij 6.000 tpm en het maximale monsterkoppel van 900 Nm is beschikbaar tussen 1.250 en 4.500 tpm.

Als je denkt dat je er met €281.221,- al bent, heb je het natuurlijk helemaal mis. Ook bij de Bentayga zullen er tal van opties beschikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een speciale lak waarvoor je bijna €25.000,- dient af te tikken, of een Mulliner pick nick set in de achterbak voor €21.000,-…

Bentley Bentayga - Hartvoorautos.nl

Bentley Bentayga - Hartvoorautos.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.