Belg verkoopt Maserati. Reden: Hij is te snel

Belg verkoopt Maserati. Reden: Hij is te snel

De 47-jarige tankstation-houder Pascal De Vos uit Loppem, België, kocht vorig jaar een Maserati GranTurismo Sport maar wist eigenlijk niet wat hij in huis haalde: ‘Ik wist niet hoe snel hij ging.

De droomauto van Pascal bleek toch niet helemaal wat hij ervan had verwacht toen hij werd geflitst. Hij moest zich eerder deze week voor de rechter verantwoorden voor een snelheidsovertreding die hij met zijn Maserati beging. ‘Ik had mezelf die wagen cadeau gedaan’, zegt hij. ‘Maar ik heb dat helemaal verkeerd ingeschat. Ik wilde iets speciaals, maar het werd al snel duidelijk dat ik er op lange termijn alleen maar miserie mee zou hebben. Uiteindelijk loop je dan tegen de lamp zoals bij mij is gebleken.’ En ook. ‘Ik besefte dat de auto niets voor mij was. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat iemand zich goed voelt bij zoiets. Als bestuurder merk je gewoon niet hoe snel je gaat. Ik schrok me soms een bult als ik naar de kilometerteller keek.

Hij reed met zijn Maserati 128 km/h waar slechts 70 km/h de maximaal toegestane snelheid was. Het resultaat? Een rijontzegging van ruim twee weken en een boete van €660,-. Dit beviel Pascal helemaal niet en deed de GranTurismo Sport die in België een nieuwprijs heeft van om en nabij de €130.000,- direct van de hand. Inmiddels rijdt Pascal rond in een Mercedes-Benz CLA.

Via Nieuwsblad.be

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.