Belasting op Benzine tijdelijk lager?!

Belasting op Benzine tijdelijk lager?!

Dat inflatie druk uitoefent op vrijwel alles in het dagelijkse leven, is bekend. Maar dat de benzineprijzen binnen enkele maanden van €1,80 naar al bijna €2,50, kon niemand voorspellen. Het kabinet kondigt hierom aan de accijnzen op bijvoorbeeld benzine te verlagen blijkt uit een bericht van het AD.

Elektrisch rijden wordt weer voordelig, maar niet alleen het rijden. Elektriciteit valt nu nog onder het hoge btw-tarief van 21 procent. Maar om Nederland een beetje tegemoet te komen en de koopkracht te bevorderen wordt er nu gekozen voor een tijdelijke verlaging naar 9 procent!

Brandstof ook?

Benzine en diesel rijders moeten echter nog heel even wachten, deze CO2-uitstoters zijn voor nu nog even een discussiepunt. Wanneer dit bekend gemaakt wordt is nog niet duidelijk. Wel is besloten sowieso een actie per 1 april te starten – voor zowel elektriciteit als brandstof – voor minimaal een half jaar. Waarschijnlijk met het milieu in het achterhoofd is vooralsnog geen beslissing genomen over de accijnzen op benzine en diesel.

ANWB-bestuursvoorzitter Marga de Jager vroeg minister Sigrid Kaag (financiën) om maatregelen te nemen, bijvoorbeeld de btw boven de benzineprijs van €1,711 te bevriezen en de accijns te verlagen. Nederland loopt op kop in Europa met een tarief van 83 cent, wat niet te vergelijken is met het minimaal afgesproken bedrag in Europa van 35,9 cent.
Benieuwd naar wat de situatie in Ukraïne met onze inflatie te maken heeft? Lees er hier meer over.

Een gelukkige Lamborghini eigenaar op een ongelukkige plek.

TinQ korting een eenmalig succes?

Tankstation TinQ heeft vandaag (10 maart 2022) besloten een excentrieke korting te geven op hun benzine- en dieselprijzen. Naast veel blijdschap vanwege de lage prijzen, bracht dit ook asociaal gedrag met zich mee. Mensen begonnen voor te dringen voor de actie überhaupt begonnen was. Er zijn zelfs boetes uitgedeeld vanwege voordringen vervolgd door het uitschelden van een agent. 

Files van wel 150 voertuigen lang, wachtrijen van meerdere uren. Tussen 16:00 en 17:00 stond men geduldig te wachten op hun beurt om te tanken voor €1,17 Euro95 (diesel voor €0,84). Deze prijzen zijn vergelijkbaar met de bedragen van 20 jaar geleden!

Okke Messemaeckers van de Graaff

Okke combineert zijn enthousiasme met zijn passie voor de Automotive. Zijn voorkeur voor auto's varieert enorm, van klassiekers tot moderne auto's, niks is te gek.