Bandenprikker slaat toe in Capelle: al 100 autobanden lek

Bandenprikker slaat toe in Capelle: al 100 autobanden lek

De dader heeft het voorzien op elk type auto in de Zuid-Hollandse gemeente.

Bandenprikker, Capelle, sportwagen, porsche taycan, politie, opmerkelijk, nieuws
Foto: © Twitter

Waar ze in Amerika je auto in seconden kunnen ‘uitkleden’ , gaat dat hier in Nederland net even anders: er is namelijk een bandenprikker actief in Capelle. De politie krijgt al dagen tientallen meldingen van lekke banden in de wijk ‘s Gravenland in de Zuid-Hollandse gemeente.

Al meer dan 100 banden gesneuveld

Het lijkt elke dag wel raak te zijn in de wijk. Weer staat er een auto met lege banden op straat. Geen goede manier om de (werk)dag te beginnen. De Capelse politie startte eerder deze maand een onderzoek en is actief op zoek naar de dader. Deze bandenprikker blijkt al langer actief te zijn in Nederland, zo sloeg het al eerder toe in Krimpen aan de Lek.

Het totaal staat met de gevallen in Capelle nu op meer dan honderd lekke banden. Opvallend is dat de dader het niet gemunt heeft op een specifieke groep. Elke auto op straat blijkt een doelwit te kunnen zijn. Zo zien we foto’s van een Porsche Taycan met leeggelopen banden. Niet per se de ‘verlaging’ die je hoopt te hebben op je nieuwe Taycan.

Dag en nacht op zoek naar bandenprikker

De politie neemt het bizarre voorval heel serieus. Zo hebben buurtbewoners samen met wijkagenten ‘s nachts rondgelopen om hopelijk de dader te pakken. De bandenprikker is op andere momenten een paar keer gezien, maar de politie heeft hem toen niet kunnen vinden.

Afgelopen weekend was de dader wederom erg actief. In korte tijd werden er tientallen banden lek gestoken in de wijk. Diverse bronnen spreken van een verdachte in een donkere ‘bubbeljas’. Mocht je dus zo’n figuur dicht op een auto zien staan, weet je nu in ieder geval waarom.

Bron: © Jacques Lems

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!