Aventador Ultimae: Lamborghini zwaait de Aventador uit!

Aventador Ultimae: Lamborghini zwaait de Aventador uit!

En wij staan met smart te wachten om de Aventador uit te zwaaien! Ja, na 10 jaar is het jammer dat de Aventador met pensioen gaat. Maar he, 780pk en 720 aan Newtonmmeters wordt bij de Ultimae losgelaten op alle vier de wielen!

Ruim tien jaar heeft de Italiaanse autobouwer ons getrakteerd op de mooiste uitvoeringen van de Aventador, tot aan de oogstrelende Aventador SVJ aan toe. Maar met de Ultimae is het echt over en uit, maar niet alleen voor de Aventador, ook voor de 12-cilinder motor, end of an era!

Vies vlug

En daarmee doelen we niet op het rijden in de regen en het bijbehorende vuil, maar de acceleratie van dit samurai-zwaard. De pk-gewichtsverhouding is weer om van te smullen en gelijk aan de SVJ en dat zorgt er mede voor dat je in 0 naar 100 wordt geschoten in 2,8 seconden. En 0 – 200 duurt maar 8,7 seconden. Reken even uit hoe lang de 100 – 200 sprint duurt, dat is on-ge-kend.

Uiterlijkerwijs zijn de aanpassingen minimaal, maar met een gecentreerd duo aan uitlaatpijpen (overgenomen van de Huracan Performante en Evo) wordt meteen duidelijk dat er geen grappen gemaakt worden hier. Een enkele splitter extra voor, achter en zijdelings maakt de stance en looks net wat bruter.

Hoeveel komen er?

Er komen 600 Aventadors Ultimae van de band gerold, voordat het echt klaar is. 350 dichte en 250 Roadsters. Standaard op 20 inch voor en 21 inch lichtmetaal achter en zilveren remklauwen. Wij zijn benieuwd met welke creaties de nieuwe eigenaren op de proppen komen, dus wij kijken zoals gezegd reikhalzend uit naar de komst van de eerste Ultimae’s!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.