Avante Design ontwikkelt strakke bodykits voor Porsche Taycan!!

Avante Design ontwikkelt strakke bodykits voor Porsche Taycan!!

Je elektrische Porsche kan wel wat nieuwe styling gebruiken, precies daarvoor kan je bij Avante Design terecht…!

Elektrische voertuigen staan niet bekend om hun wilde styling, aangezien autofabrikanten zich richten op aerodynamische efficiëntie om hun bereik te maximaliseren. Nieuwkomers zoals de Porsche Taycan voegen echter een vleugje design toe aan hun uiterlijk. Maar het is niet genoeg voor het team van Avante Design, dat nieuwe bodykits heeft voor de geëlektrificeerde wagen die de styling van de auto iets sportiever maakt.

Avante Design zegt dat ze inspiratie voor de bodykut hebben gehaald uit de Porsche 911 GT3 RS. De EV krijgt een nieuwe voorbumper met grotere, sportievere luchtinlaten en een meer gedefinieerd ontwerp van de voorbumper, dat overgaat in de bredere spatborden en de luchtinlaat onder de koplamp. Een ontwerp van de kit toont ventilatieopeningen in de spatborden en een motorkap die is vervangen door een motorkap met twee ventilatieopeningen. De auto ligt wat lager bij de weg, wat bijdraagt aan zijn visuele aanwezigheid die wordt geaccentueerd door de bredere spatborden.

Er gebeurt veel meer aan de achterkant, waarbij Avante Design opnieuw ideeën leent van de GT3 RS. De diffuser krijgt een nieuw ontwerp, hoewel het is aangepast omdat de Taycan geen uitlaatpijpen heeft, wat volgens de tuner een uitdaging was om te ontwerpen. De sportieve look wordt nog versterkt door het middelste remlicht op de diffusor, waardoor de auto een baanklaar uiterlijk en nieuwe aero-vinnen krijgt.

De twee bodykits voegen veel toe aan het verder gestroomlijnde, maar toch sportieve ontwerp van de Taycan. De auto ziet er gemener uit dan het reguliere model, ook al zien de kits er voor en achter een beetje druk uit. Veel van de bodykits die voor de elektrische Porsche zijn geïntroduceerd, benadrukken sportiviteit, door een nieuwe voor- en achterkant, bredere spatborden en andere visuele upgrades toe te voegen.

Thomas Heule