Avante design bodykit voor M4, inclusief grill.

Avante design bodykit voor M4, inclusief grill.

Toen de nieuwe BMW M4 en M3 werden gereleased werd er voornamelijk gesproken over de vorm van de nieuwe grill, Avante design komt, voor de niet liefhebbers, met een oplossing.

Met een hoop bedrijven die bodykits creëren is het vaak lastig om uit te blinken of zelfs maar in de buurt van de top te komen.

Avante design pakt het met de nieuwe BMW M4 en M4 Competition compleet anders aan. Door onder andere het grootste kritiekpunt van de M4 een make-over geven. Zo heb je de optie om je grill fors te verkleinen.

De bodykit zal in drie maten verkrijgbaar zijn, waarvan de meest agressieve, zo’n 18 centimeter breder zal zijn dan de standaard auto.

Naast het verbreden van de M4, wordt de auto ook uitgerust met een compleet nieuwe motorkap en krijgen de lucht inlaten een compleet redesign.

Het enige dat “ontbreekt”, is misschien de middenuitlaat met een paar gestapelde dubbele tips à la Lexus. Ze zijn beschikbaar voor de M3 en M4 als een M Performance-uitlaat, waardoor het dynamische duo een achterontwerp krijgt dat net zo uitgesproken is als de voorkant. We vragen ons al af wat BMW op sleeptouw heeft in termen van ontwerp voor de geruchten M4 CSL, die naar verluidt volgend jaar uit zal komen.

Ondertussen zal de M-line-up binnenkort worden bijgewerkt met de lancering van de M4 Convertible, die in 2022 zal worden gevolgd door het allereerste M3 Touring model.

Wij zijn in ieder geval erg te spreken over deze agressieve en misschien ligt overdreven M4. Het enige nadeel aan de bodykit is dat deze waarschijnlijk in zeer beperkte aantallen leverbaar zal zijn.

Thomas Heule