Na Amsterdam en Frankfurt sneuvelt nu ook de Autosalon van Genevé. Alle ogen gericht op Brussel

Na Amsterdam en Frankfurt sneuvelt nu ook de Autosalon van Genevé. Alle ogen gericht op Brussel

Gisteren kwam de Autosalon van Genevé met het nieuws naar buiten, dat de iconische Autosalon verhuist naar……..Qatar. Qatar? Ja, Qatar en het gaat de Geneva International Motorshow Qatar heten. Angst voor een nieuwe pandemie en de economische onzekerheid doet de organisatie besluiten om Genevé in 2023 te skippen en de kans is groot dat uitstel afstel wordt. Daar gaat een leuk uitje voor duizenden Nederlandse petrolheads. De tijd van de grote autobeurzen van dit kaliber is daarmee wel voorbij. De RAI sneuvelde al veel eerder en Frankfurt is verhuisd naar München en is een B2B en innovatiebeurs geworden, niet echt iets waar je voor in het vliegtuig stapt.
Daarmee zijn alle ogen gericht op de Brussel Autosalon die in oktober bekend maakt wat het concept wordt voor eind januari 2023. Verwacht veel elektrisch en innovatie, niet echt iets om in de auto te stappen naar de hoofdstad. Gelukkig kunnen we in Nederland nog genieten van autoshows zoals DAY1 World of Cars in de Utrechtse Jaarbeurs, waar 50.000 petrolheads aan hun trekken kwamen, zelfs met een heuse driftshow middenin de Utrechtse milieuzone. Misschien wel de toekomst voor Brussel met dit concept? De toekomst zal het leren.

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.