Autosalon Genève: Maserati Levante

Autosalon Genève: Maserati Levante

Maserati-Levante-live-00

Maserati’s eerste SUV, het merk kon er niet aan ontkomen. De markt vraagt er naar, dus de fabrikant moet het kunnen aanbieden, zo werkt het spelletje nou eenmaal (voor de succesvolle autofabrikant). De Levante is nu officieel onthuld en lijkt eerlijk gezegd op een verhoogde Ghibli!

De kwaliteiten zijn volgens Maserati zelf dik in orde, zo zeggen zij zelf:

De nieuwe Maserati SUV is gebaseerd op de onderstelarchitectuur van de Quattroporte en Ghibli, dat is doorontwikkeld en is afgestemd op de wensen van dit marktsegment, waarin Maserati voor het eerst actief is.
De techniek van de Levante is afgestemd op buitengewone prestaties, zowel op het asfalt als off-road. De verfijnde wielophanging – dubbele draagarmen aan de voorzijde en een multilink achteras – is gekoppeld aan elektrisch aangestuurde dempers en luchtvering met vijf dynamische rijniveaus (plus een extra parkeerstand) die een groot aandeel hebben in de rijdynamiek die dit model biedt. Ook beschikt de Levante over het laagste zwaartepunt van alle auto’s in dit segment, een perfecte gewichtsverdeling over voor- en achteras (50-50), een grote torsie- en buigstijfheid en een zelfsperrend mechanisch achterdifferentieel, waardoor dit model de opwindende rijbeleving biedt die je verwacht bij een Maserati.

Maserati-Levante-live-01

De Levante wordt geleverd met een 3-liter V6 Twin-Turbo benzinemotor met 350 pk of 430 pk en een 275 pk sterke 3-liter V6 turbodieselmotor. Alle motoren zijn gekoppeld aan de ‘Q4’ intelligente vierwielaandrijving – die de koppelverdeling continu aanpast om de rijomstandigheden – en een 8-traps automatische transmissie.

Maserati-Levante-live-03

Maserati-Levante-live-07

 

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.