Autosalon Genève: Lamborghini Centenario

Autosalon Genève: Lamborghini Centenario

1

Lamborghini heeft zojuist ghet doek van de Centenario afgehaald. Dit is de derde zeer exclusief gelimiteerde Lamborghini na de Reventón en de Veneno. Slechts 40 stuks zullen er worden geproduceerd, 20 coupés en 20 Roadsters.

Belangstelling voor dit model? Helaas, alle 40 stuks zijn al vergeven. € 1,75 miljoen exclusief belastingen, dat is wat de toekomstige eigenaren moesten neertellen voor de Centenario. Bij de Centenario gaat het om een extreem design, net als bij de Reventón en de Veneno. Ook bij de Centenario is het design weer compleet vernieuwd en gemaakt van Carbon Fiber. Dit zorgt er voor dat de auto slechts 1.520 kg weegt. Nieuwe technologie die noemenswaardig is, is de achterwielsturing voor betere prestaties in bochten.

De Centenario wordt aangedreven door een V12 die we kennen uit de Aventador, echter is hij hier goed voor 770 pk. De prestaties kun je vergelijken met ie van de Aventador SV. De topsnelheid bedraagt 350 km/u.

Foto’s via Autogespot

4

5

8

10

14

 

 

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.