Jaguar F-Type 2018
Nieuws

Autosalon Brussel 2017: Wat willen jullie weten?

Jaguar F-Type 2018

Toen AutoRAI aankondigde dat er in 2017 geen beurs zou zijn, waren we allemaal teleurgesteld. Gelukkig gaat het feest bij onze Zuiderburen wel gewoon door!

Aanstaande vrijdag, 13 Januari, ben ik aanwezig op de persdag om alvast al het moois onder te kwijlen. Hoewel de Salon zich vooral richt op gebruiksvoertuigen, en het “Dream Cars” evenement pas de laatste drie dagen is, is er toch genoeg om te bekijken.

Zo zijn er zelfs een aantal wereldpremières. Een van deze premières heeft echter de allure om het grootste gedeelte van de aandacht naar zich toe te trekken. Ik heb het hier over de gefacelifte Jaguar F-Type. Omdat de ingreep zelf niet volkomen extreem was, brengen ze twee nieuwe varianten de F-Type mee: de R-Dynamic en de 400 Sport.

Nog interessanter wordt het bij de Europese premières. Zo neemt BMW hun nieuwe 5-serie mee, de G30, waar we laatst al over schreven. Ook Mazda heeft wat moois in petto, zo brengen zij de vernieuwde MX-5 RF mee naar het paleis.

En wat is een Salon zonder conceptauto’s? Helemaal niets natuurlijk! Onder andere de Opel GT is er te vinden. Natuurlijk is deze afgelopen Autoshow van Genève al wereldkundig gemaakt, maar dat mag de pret niet drukken. Ook Alpine neemt hun prototype mee naar Brussel. Zo is de Alpine Vision 2016 nog eens te zien, waarna hij hopelijk zo snel mogelijk de productielijn vindt.

Uiteraard staan de paleishallen vol met andere geweldige auto’s die je zelf kunt gaan bekijken. Vanaf 14 Januari mag jijzelf naar binnen om de boel eens goed te besnuffelen. Maar mocht je je enthousiasme nou niet in kunnen houden, laat het ons dan weten op onze Facebook pagina. Ik zal zoveel mogelijk vragen proberen te beantwoorden als ik er rondloop!

Opel GT Concept

BMW 5-series G30

Jaguar F-Type 400 Sport

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.