Autopech? Snel weer op weg met je autoverzekering

Autopech? Snel weer op weg met je autoverzekering

Een dag weg met je vrienden, partner of gezin? Dan zit je er niet op te wachten dat je auto je in de steek laat op het moment dat je wilt vertrekken. Een autoverzekering met aanvullende dekking voor pechhulp Nederland zorgt er voor dat je vaak binnen no-time weer achter het stuur zit.

Pechhulp in Nederland
Ongeveer de helft van alle pechhulp die in Nederland wordt verleend, is in de woonplaats van de bestuurder met pech. Bij ruim een derde van de gevallen staat de auto zelfs nog gewoon voor de deur. Soms moet je pechhulp in Nederland extra verzekeren bij je autoverzekering. Let daar goed op bij het uitzoeken van een autoverzekering. Bij de autoverzekering van FBTO hoeft dat niet. Heb je daar gekozen voor pechhulp in Nederland? Dan word je ook gewoon geholpen als je de stad nog niet uit bent.

Je auto wordt voor de deur gemaakt
Heb je te maken met een lege accu of andere opstartproblemen? Vaak kan de auto direct voor de deur gemaakt worden. De pechhulp in Nederland is ruim voorzien van apparatuur om de meest voorkomende pechgevallen direct weer op weg te kunnen helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan problemen met je accu, met een lekke band of een kapotte lamp. Met de pechhulp van je autoverzekering kunnen deze ongemakken vaak snel verholpen worden. Zo kun jij weer snel genieten van je dagje weg.

Met een vervangende auto alsnog op pad
Of je nu op het punt staat om te vertrekken of misschien al op de terugweg bent van je dagje uit, soms kan het voorkomen dat je auto niet meteen gerepareerd kan worden door de pechhulp. Flink balen natuurlijk! Maar een verzekeraar laat je heus niet in de kou staan. Een goede autoverzekering met pechhulp regelt vervangend vervoer voor je. Je verhaal voor later wordt er ook nog eens spannender door, want zo’n ritje met de takelauto naar de dichtstbijzijnde garage is natuurlijk niet iets wat je dagelijks hoort.

Ben jij verzekert voor pechhulp in Nederland?
Pechhulp zit niet standaard in elke autoverzekering. Het is aan jou de keuze of je je daar aanvullend voor wilt verzekeren of niet. Handig is het wel! Want als er dan weer een dagje uit op de planning staat en iedereen klaar staat voor vertrek, weet je in ieder geval dat je dagje uit niet in het water valt.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.