Autobahn Run: BMW M5 F10

Autobahn Run: BMW M5 F10

Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER!

Kennen jullie de ‘White Shark’ BMW M6 G-power Cabriolet nog? Een aantal jaar geleden gingen wij daarmee de Duitse Autobahn op en haalde destijds een snelheid van 335 km/h. De eigenaar heeft een nieuwe auto gekocht en nodigde ons uit om te gaan rijden met zijn nieuwe speeltje: de BMW M5 F10. Uiteraard zeggen wij daar geen nee tegen en delen wij deze ervaring graag met jullie!

BMW M5 F10 - www.hartvoorautos.nl

De BMW M5 E60 was voor BMW een zeer succesvol model, iedereen was verliefd op die magische tiencilinder. Een aantal jaar geleden bracht BMW de F10 M5 op de markt, een auto waar veel kritiek over was. Mede door de downsizing, ineens leverde BMW een V8 in dit nieuwe model in plaats van die magische V10. De auto mistte dus in een klap heel veel emotie en laat dat nou precies zijn wat die E60 M5 zo leuk maakte! BMW moest dus op andere vlakken veel punten scoren om het verlies van die V10 goed te maken en dat is in onze ogen geslaagd. De F10 M5 heeft nu een 4.4 V8 bi-turbo, een versnellingsbak met dubbele koppeling. Deze combinatie voelt heel goed aan, de auto kan zijn vermogen goed kwijt, is waanzinnig snel en schakelt met een stuk meer souplesse dan die ‘oude’ SMG-bak.

BMW M5 F10 - www.hartvoorautos.nlWe zijn er dus over uit dat de M5 F10 beter is dan de M5 E60 maar komen wel tot de conclusie dat die jankende tiencilinder een groot gemis is. Het model waar wij mee reden was uitgerust met een Capristo uitlaat wat voor een zwaarder en meer donker geluid zorgt. Ohja, de auto was ook niet geheel standaard meer; deze M5 heeft een vermogen van 660 pk, mede mogelijk gemaakt door chiptuning en de Capristo uitlaat.

BMW M5 F10 - www.hartvoorautos.nl

Eerlijk gezegd moet je het meemaken om echt te ervaren wat voor stappen deze auto zet, zeker boven de 150 km/h kan hij zijn vermogen zo goed kwijt. Dit keer dus geen review waarin wij alle ins & outs vertellen van de BMW M5 F10, maar gewoon een kort verslag van een mooie dag knallen met de ‘Blue Bullit’ M5! Om jullie een klein beetje van deze ervaring mee te kunnen laten genieten hebben wij een video gemaakt waarin wij laten zien dat deze BMW moeiteloos 300 km/h haalt. Uiteraard deden wij dit op een veilige manier in Duitsland, over een leeg stuk Autobahn!

Via deze weg willen wij Petrolhead Murat nogmaals bedanken!

Tekst: Pieter Schoonderbeek
Video: Jorrik Aben

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.