Dit is de nieuwe bolide van Max Verstappen!

Dit is de nieuwe bolide van Max Verstappen!

Ga je deze zomer nog op vakantie naar Zuid-Frankrijk en ben je van plan een bezoekje te gaan brengen aan Monaco? Kijk dan goed rond en wie weet spot je Max Verstappen in zijn Aston Martin DB11 AMR!

Het is niet helemaal ‘zijn’ auto, maar een tijdelijk auto van de titelsponsor van het Red Bull Formule 1 team. Door deze sponsor rijdt Max, naast de privé wagens uit zijn garage, ook nog met diverse Aston Martins. Zo reed hij eerder al rond met een Vantage en een DBS Superleggera en momenteel dus met een DB11 AMR. Hetzelfde geldt overigens voor zijn teammaatje Alexander Albon.

Terwijl de R een afkorting voor ‘race’ is, is dit allesbehalve een uitgekleed stuk speelgoed voor enkel op het circuit. Stijl en performance gaan hand in hand bij de Aston Martin DB11 AMR. Onder de kap vinden we de vertrouwde 5,2-liter twin-turbo V12 met een vermogen van maximaal 639 pk en 700 Nm aan koppel. De achttrapsautomaat is ook opnieuw gekalibreerd om daadwerkelijk ook te profiteren van de 30 extra pk’s. Hierdoor kan de DB11 AMR van 0 naar 100 km/h accelereren in 3,7 seconden en een topsnelheid van 334 km/h behalen. Dat is respectievelijk 0,2 seconden en 13 km/h sneller dan de reguliere Aston Martin DB11.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.