Auto leasen? Shortlease wint aan populariteit

Auto leasen? Shortlease wint aan populariteit

Een auto leasen is steeds populairder aan het worden in ons land. Dit geldt niet alleen voor de bedrijven, ook particulieren sluiten steeds vaker een leasecontract af. En dat is logisch, het leasen van een auto heeft namelijk een aantal voordelen. Daarnaast zijn er een paar verschillende lease opties, wat ervoor zorgt dat er sowieso een leasevorm tussen zit die perfect is voor jouw situatie. Zo zou occasion lease een goede keuze kunnen zijn, terwijl shortlease voor een ander juist weer beter is. Wat de voordelen van deze laatste leasevorm zijn lees je in dit artikel. 

ZZP’er
Shortlease is bovendien een geschikte optie voor zelfstandig en startende ondernemers. Dit komt doordat zo’n contract flexibel is en een korte looptijd heeft. Met een shortlease auto hoeft een ZZP’er of iemand die net een eigen zaak begonnen is eigenlijk helemaal geen financieel risico te lopen. Dit heeft ook te maken met het feit dat je het contract per dag kunt  beëindigen. Daarnaast hoef je helemaal geen jaarrekening te presenteren om in aanmerking te kunnen komen voor een shortlease contract. Daarnaast zorgt shortlease ervoor dat je als ondernemer alsnog goed voor de dag komt met een mooie, nieuwe auto. 

Eerste arbeidsovereenkomst
Meestal heeft een eerste arbeidsovereenkomst een duur van een half jaar. In deze zes maanden wordt gekeken of het bedrijf en de werknemer bij elkaar passen, maar ook of de medewerker functioneert zoals gewenst. De financiële situatie van de onderneming moet bovendien een verlenging rechtvaardigen. Als een leaseauto onderdeel uitmaakt van de arbeidsovereenkomst dan zal het aangaan van een leasecontract met een lange looptijd financiële risico’s opleveren. Een shortlease met een duur van minimaal 1 maand, is dan echt een stuk betere optie.

Goedkoop
Veel mensen denken dat je voor een shortlease auto veel meer betaalt dan voor een normale leaseauto. Dit is een misverstand. Vaak valt het prijsverschil reuze mee. Bovendien ben met je shortlease ook nog eens een stuk flexibeler. Het is namelijk mogelijk om het contract na één maand per dag te beëindigen, wat natuurlijk echt heel handig kan zijn. Hierdoor zal je bij shortlease een veel kleiner financieel risico lopen.

Nieuw
Daarnaast is shortlease ook de perfecte leasevorm als je graag in de nieuwste rijdt. Het contract heeft in de meeste gevallen namelijk een looptijd van minimaal een maand. Hierdoor kun je eigenlijk geregeld een nieuwe auto uitzoeken, als je dit tenminste graag wilt doen. Als je het leuk vindt om steeds in nieuwe modellen te rijden dan is zo’n shortlease contract dus echt een geschikte keuze.

Uitproberen
Door een shortlease contract af te sluiten is het mogelijk om een andere auto uit te proberen. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je nieuwsgierig bent naar een hybride of elektrische auto. Met behulp van shortlease kun je dan zo’n voertuig regelen en het vervolgens uitproberen voor een korte periode om te zien of het je bevalt. Je kan een shortlease contract al na 1 maand stopzetten of het contract wordt stilzwijgend verlengt. Als de auto waarin je rijdt met een shortlease contract je inderdaad wel degelijk bevalt dan kun je hem vervolgens daadwerkelijk aanschaffen of voor langere periode leasen. 

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.