Nieuws

Auto kopen bij domeinen? Pas maar op…

We hebben het de laatste tijd vaak over de vele exclusieve auto’s die te koop staan bij de Domeinen. Maar is het wel zo slim om daar een auto te kopen..?

De deals lijken altijd zo goed te zijn, strakke en dure auto’s voor relatief schappelijke prijzen. Echter blijkt er meer te zitten achter de auto’s die bij de domeinen op de website worden geplaatst. Wij hebben uitgezocht hoe de zaken daar nou eigenlijk lopen en voornamelijk wat de “originele” staat is van de auto die jij op de website ziet staan.

Om te beginnen met het onderzoek naar een auto is het altijd belangrijk om het VIN/chassisnummer van de auto te grondig te onderzoeken. Vaak krijg je dan al veel informatie over de huidige staat van de auto. Je kan er bijvoorbeeld achterkomen of de opgegeven kilometerstand wel logisch is, of de auto is geïmporteerd en of de auto schades heeft gehad in het verleden. Bij het nalopen van het VIN nummer van deze Mercedes-Benz GLC43 kwamen wij dan ook tot een schokkende ontdekking, om van goed naar slecht nieuws te gaan. De auto is geïmporteerd, wat over het algemeen wel vaker voorkomt bij de domeinen. Het land van herkomst zien wij echter minder vaak, de auto komt namelijk uit de Verenigde Staten.

Maar zoals aangegeven we beginnen bij het beste stuk van het verhaal, de auto die je bij de domeinen ziet staan is namelijk niet altijd zo geweest. De auto heeft in de Verenigde Staten namelijk een groot ongeluk gehad en is total loss verklaard, met een schade van ruim $50.000! De gehele voorkant van de auto is inmiddels opgeknapt, maar gezien de schade zijn eventuele technische storingen of motor problemen niet uit te sluiten. Ook zijn alle airbags, gelukkig voor de inzittende, uitgegaan.

Onze tip voor het kopen van een gebruikte auto, check altijd eerst de geschiedenis. Want hoe mooi de GLC43 ook lijkt, er kan altijd een addertje onder het gras zitten.