Auto kopen bij Domeinen? Dit zijn de regels!

Auto kopen bij Domeinen? Dit zijn de regels!

Domeinen Roerende zaken verkoopt allerlei goederen, meestal in beslag genomen goederen. Iedereen kan kopen bij domeinen: van bedrijven en handelaren tot particulieren.

Wanneer goederen in beslag zijn genomen of buiten gebruik zijn gesteld, dan bewaart DRZ deze. Vervolgens neemt het betreffende bevoegd gezag een beslissing wat DRZ met de goederen moet doen. Soms geeft DRZ de goederen terug aan de eigenaar, soms worden de goederen vernietigd. En in de andere gevallen worden de goederen door DRZ verkocht.

Daarnaast verkoopt DRZ namens het Rijk goederen die de Rijksoverheid niet meer kan gebruiken. Afhankelijk van het soort goederen verkoopt DRZ de goederen zelf of vraagt een extern veilinghuis dit te doen.

De verkoopprocedures worden per soort goederen uitgelegd.

  Waar moet u rekening mee houden als u goederen koopt bij DRZ?

  • De goederenomschrijvingen in de catalogi worden gemaakt op basis van de bij DRZ bekende gegevens.
  • DRZ is geen garage- of herstelbedrijf en controleert niet of alles naar behoren functioneert.
  • DRZ geeft geen garantie op de verkochte goederen.
  • Kopen bij DRZ is geheel voor eigen risico van de koper.
  • Bovenop uw aankoopbedrag betaalt u opgeld. Dit is 15% van het bedrag dat u biedt. Het opgeldbedrag ziet u terug op de factuur.   
  • In sommige gevallen betaalt u bijkomende kosten, zoals BTW of BPM. Dit staat dan vermeld in de goederenomschrijving. Deze bedragen komen bovenop uw aankoopbedrag.
  • DRZ is er niet verantwoordelijk voor de koper te informeren over de (wettelijke) voorwaarden die gesteld worden bij het gebruik van een te koop aangeboden goed.

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.