Auto huren op vakantie? Voor deze auto moet je gaan

Auto huren op vakantie? Voor deze auto moet je gaan

Wil je een auto huren op vakantie, maar weet je nog niet welke? We gaan een aantal opties bij langs. Allereerst is het belangrijk met wie je op vakantie gaat. Als je met z’n tweeën op vakantie gaat heb je aan een kleinere auto al genoeg. Als je met je gezin op vakantie gaat wordt het al vaak een stationwagon. Daarna moet je gaan nadenken over de prijs. Je hebt goedkope huurauto’s, maar als je budget wat hoger is dan gemiddeld kun je ook gaan voor luxere auto’s met meer opties. Laten we als voorbeeld de vakantiestad Malaga noemen.

Auto huren Malaga: zo gaat het in z’n werk.

Via Auto huren Malaga kom je op de website EasyTerra. Easyterra is een prijsvergelijkingswebsite voor autoverhuurbedrijven van over de hele wereld. De website is dus zeer geschikt om een huurauto uit te zoeken voor je vakantieadres. Laten we auto huren Malaga nemen. Stel je gaat op vakantie naar Malaga met je gezin. Je typt de vakantiebestemming en de ophaal- en inleverdatum in. Je kunt ook het vliegveld van Malaga intypen, als je daar gelijk een auto huurt hoef je niet eerst met de taxi of bus te reizen en kan je gelijk in je huurauto stappen.

Op de website is te zien dat de economy klasse het meest wordt gekozen in Malaga. Gemiddeld kost een auto uit de economy klasse 53 euro per dag. In de vakantiemaanden Juli en Augustus hebben ze de prijzen flink opgeschroefd. In Juli betaal je namelijk gemiddeld 82 euro per dag. Heb je iets meer te besteden, of zoek je gewoon een auto met meer ruimte? Dan kan je ook gaan voor een stationwagen. In het hoogseizoen betaal je hier gemiddeld iets meer dan 100 euro voor. Het kan natuurlijk ook zijn dat je wil gaan voor een luxe auto, omdat je die thuis ook hebt of omdat je de vakantie gewoon in luxe wilt doorbrengen. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan. In het hoogseizoen betaal je gemiddeld 164 euro per dag voor een luxe auto. Ga je in het laagseizoen in een maand als Januari, dan betaal je slechts 80 euro per dag. Dus als je voor een luxe auto wil gaan en niet te veel wil betalen moet je buiten het hoogseizoen op vakantie. Voor een gezin met kinderen is dit misschien wat lastig maar voor een stel zou dit zeker een optie kunnen zijn.

Welke verzekeringen gelden voor de huurauto?

Een auto huren is leuk maar je wil niet tijdens je vakantie voor verassingen komen te staan. In de meeste gevallen ben je bij een autoverhuurbedrijf WA- en brandverzekerd. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn vaak inbegrepen bij de huurprijs.

Bij veel bedrijven is het ook mogelijk je eigen risico (deels) aftekopen. Als je dan schade rijdt in de huurauto hoef je geen (of slechts een deel) van de eigen risico te betalen. Deze mogelijkheid heb je niet bij ieder verhuurbedrijf.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.