Audi wil met een concurrent komen voor de BMW 8-serie

Audi wil met een concurrent komen voor de BMW 8-serie

Audi A9 BMW 8 serie

BMW komt met een nieuwe 8-serie. Dat is een feit en daarmee weet BMW vele ogen op zich te richten. Ook die van de concurrenten, want die voelen dat ze iets moeten gaan ondernemen. Audi is wel in voor iets nieuws.

Hoofd design March Lichte ziet het wel zitten om een concurrent op de markt te zetten voor de nieuwe BMW 8-er. ‘Probleem is alleen de markt voor luxe tweedeurs-coupes. Geweldig mooi, maar de verkoopcijfers blijven achter in vergelijking met vierdeurs-coupes.’ De autobouwer heeft op dit moment niets in de leiding zitten, maar zal de verkoopcijfers van de nieuwe 8-serie en Volvo’s Polestar 1 nauwlettend in de gaten gaan houden.

Vier jaar geleden heeft Audi heeft de Prologue Concept aan het publiek voorgesteld. Deze auto haalde de productie niet, maar de nieuwe A8 en A5 coupe zijn wel door deze auto geïnspireerd. Het idee lag er om een ‘coupe-A8’ de productie in te schieten, maar dat idee is van tafel geveegd. De A9 die er dus niet kwam eigenlijk, tot nu dan misschien. De markt is veranderd de afgelopen drie jaar. Een grote coupe, volledig elektrisch, kan zeker interessant zijn. Voor nu gaat Audi zich even focussen op de nieuwe A6, Q8, A1 en Q3. Dit zal duren tot ongeveer eind 2019, daarna zou Audi tijd hebben om serieus met dit concept aan de slag te gaan!

Audi A9 BMW 8 serie

Audi A9 BMW 8 serie

Audi A9 BMW 8 serie

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.