Audi viert feest met de R8 Audi Sport Edition!

Audi viert feest met de R8 Audi Sport Edition!

Audi R8 Audi Sport Edition

Heb jij ooit iemand horen klagen over een teveel aan Audi’s R8? Dat dacht ik al.

De New York Auto Show staat dit jaar vooral in het teken van Dodge en hun ietwat over-hypete SRT Demon. Dit zorgt ervoor dat indruk maken op het publiek enige moeite met zich meebrengt. Desondanks besloot Audi om juist daar het doek van hun gelimiteerde R8 af te snokken.

De reden voor het feestje is simpel: Audi beleefde in 2016 samen met haar klanten hun meest succesvolle race-jaar tot nu toe. Over een volledig kalenderjaar wonnen ze namelijk 24 titels en 85 wedstrijden. Daarnaast stonden ze nog eens meer dan 100 keer op het podium met de Le Mans-spec R8. Het is dus wel enigszins te begrijpen dat Audi het tijd vond om hun succesjaar wat hoognodige charme te geven door een speciale uitvoering van hun mooiste sportwagen te creëeren.

Het idee achter de Audi Sport R8 is om de wagen te laten customizen door de gelijknamige divisie die verantwoordelijk is voor de autosport van het merk. De livery van de R8 staat dan ook volledig in het teken van hun race-divisie, wat betekent dat de drietoon bestaat uit een mix van rood, zwart en glanzend zilver. Klanten die iets minder hard willen shinen, kunnen kiezen voor mat zilver. Afgezien van die opvallende kleurstelling, zorgen 20″ velgen voor een buitengewoon aantrekkelijke look en heeft de binnenzijde een gelijksoortige behandeling gekregen, waardoor het plaatje op esthetisch gebied in ieder geval helemaal klopt.

Daar houdt het echter op, want de Audi Sport Edition gaat niet veel verder dan optische aanpassingen. Zowel bij de V10 als de V10 Plus blijven de prestaties hetzelfde. Toch mag dit de pret niet drukken, want als hij niet krachtiger is, is hij wel zeldzamer! Zoals de portierlijst al doet vermoeden, komen er slechts 200 exemplaren uit de fabriek rollen. En aangezien de R8 in beide uitvoeringen hard zat gaat — de V10 Plus rijdt in 3,2 seconden naar de 100 km/u! — is dat alleen voor de Rupsjes Nooitgenoeg onder ons een  probleem.

Volgens Audi zullen de V10 en de V10 Plus in Duitsland respectievelijk €181.900 en €205.800 gaan kosten, al zijn Nederlandse prijzen nog op aanvraag. Als troost hoeven liefhebbers in ieder geval niet héél lang te wachten, want vanaf volgende maand kun je ze al bestellen!

Audi R8 Audi Sport Edition

Audi R8 Audi Sport Edition

Audi R8 Audi Sport Edition

Audi R8 Audi Sport Edition

Audi R8 Audi Sport Edition

Audi R8 Audi Sport Edition

Audi R8 Audi Sport Edition

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.