Audi viert 25 jaar RS met Anniversary Package voor RS-modellen!

Audi viert 25 jaar RS met Anniversary Package voor RS-modellen!

2019 is het drukste jaar ooit geweest voor de RS-portfolio van Audi Sport, rekening houdend met het grote aantal RS-modellen dat is geïntroduceerd. Om een kwart eeuw te markeren sinds het allemaal begon met de RS2 Avant, introduceert Audi een Anniversary Package voor enkele van de RS-modellen.

Beschikbaar voor de TT RS Coupe, RS4 Avant, RS5 Coupé, RS5 Sportback, RS6 Avant en RS7 Sportback, is het stylingspakket geïnspireerd op de originele RS die in 1994 werd geïntroduceerd. De buitenkant van deze modellen kan worden geleverd in de kleur Nogaro Blue, aangevuld met blauwe Alcantara-accenten in het interieur. Als je toch liever een andere kleur hebt, levert Audi Sport deze RS-modellen ook in Glacier White, Nardo Grey en Mythos Black. Om het geheel nog aantrekkelijker te maken, zijn mat aluminium accenten aan gecombineerd met glanzend zwarte, terwijl een RS-jubileumlogo met “25” op de straat wordt geprojecteerd wanneer je de voorste portieren opent. We zien ook hetzelfde embleem in het midden van de velgen.

Extra aanpassingen zijn doorgevoerd in het interieur van deze RS-modellen, waar Audi opnieuw inspiratie opdeed van de RS2 Avant. Voor de TT RS, RS4 en beide RS5-modellen zijn de stoelen afgewerkt in Nappa-leer met Alcantara-panelen, terwijl die van de grotere RS6 en RS7 zijn verpakt in geperforeerd Valcona-leer met felblauwe details en stiksels. Uiteraard vind je in het interieur ook de nodige “25”-logo’s.

Wil je het Anniversary Package voor de TT RS dan betaal je €9.350,-. Voor de RS4 Avant, RS5 Coupe en RS5 Sportback ben je €10.900,- kwijt en het pakket op de RS6 en RS7 kost je €14.500,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.