Audi TT RS, R8 en 911 Turbo S in duel van 3.400pk!!

Audi TT RS, R8 en 911 Turbo S in duel van 3.400pk!!

Soms is een sportwagen niet alles, hij kan altijd harder… Dat is precies wat deze bolides anders maakt, met een vermogen van minstens 1000pk per stuk…

Ben je het zat om al die standaard auto’s te zien dragracen? De nieuwste dragrace van Carwow is dan echt iets voor jou, want ze brengen drie auto’s samen die elk zijn aangepast zijn om meer dan 1.000 pk te produceren. Wat gebeurt er als je een Audi TT RS, Audi R8 V10 en Porsche 911 Turbo S pakt die allemaal zijn afgestemd op Bugatti Veyron vermogensniveaus? Dat zochten ze uit.

Als eerste hebben we de Audi TT RS, een 5 cilinder aangedreven beest dat zeer goed geschikt is voor modificaties. Op een standaard TT RS zorgt de turbocharged inline 5 voor 400 pk. Het exemplaar dat hier staat is getuned door Storm Motorsport en produceert nu 1.100 pk en besteedt meer dan de oorspronkelijke waarde van de auto aan aanpassingen. Deze kernmotor leidt het vermogen via een automatische transmissie met dubbele koppeling die het vermogen naar de grond stuurt via Audi’s Quattro-vierwielaandrijving.

De Audi R8 V10 is het toppunt van Audi’s prestatieproducten, maar er was wat werk nodig om de TT RS in deze dragrace te evenaren. Gelukkig verhoogt een volledige twin turbokit van Auto Torque het vermogen tot 1.200 pk. Deze versterkte 5,2-liter V10-motor levert nu het dubbele van zijn standaard vermogen en is klaar om het op te nemen tegen de zware dragrace concurrenten.

Ten slotte hebben we de 991.2 Porsche 911 Turbo S. Een eeuwige favoriet voor dragraces, de Porsche 911 Turbo S is een van de snelste auto’s op aarde, a fabriek. De twin-turbo 3,8-liter flat-sixmotor in de 911 Turbo S levert nu 1.100 pk. Deze versterkte motor stuurt het vermogen via een 7 traps PDK-automaat met dubbele koppeling en leidt het vermogen naar het wegdek via een opstelling met vierwielaandrijving!

Het resultaat? Dat verklappen we niet, de video staat bovenaan de pagina gelinkt, dus voor de echte liefhebber kan je de uitslag daar zelf bekijken…

Thomas Heule