Audi TT RS Black Hawk heeft 750 pk!

Audi TT RS Black Hawk heeft 750 pk!

audi-tt-rs-by-hperformance

In afwachting van de nieuwe Audi TT RS, trakteert HPerformance ons alvast op een staaltje tuningkunst met de vorige generatie. Aanschouw de TT RS Black Hawk, een zwart monster met 750 pk!

HPerformance graaide gretig in zijn toverton om de Audi TT RS helemaal te beheksen. Missie geslaagd, zo denken wij. De Duitse tuning-knowhow voorziet de Black Hawk van 750 pk en 880 Nm koppel, meer dan een verdubbeling van het aantal paarden in de ‘gewone’ RS-uitvoering. Een kleine 340 pk vinden ze in Duitsland kennelijk te weinig.

audi-tt-rs-by-hperformance-5

De 2,5 liter-motor uit de standaard-TT RS klaart een wedloop van 0 naar 100 km/u in een fraaie 4,1 seconden, terwijl de topsnelheid 280 km/u bedraagt. Wat dit razendsnelle projectiel uit zijn zwarte koetswerk schudt, is helaas nog niet bekend. We zijn er echter vrij zeker van dat hij snoeihard over het asfalt zal knallen.

Opwindend

Leuk, zo’n scheurijzer met onnoemelijk veel pk’s, maar wat moet die upgrade kosten? Een dikke 50.000 euro om precies te zijn. Natuurlijk krijg je daar wel wat voor in de plaats. HPerformance voorziet naast opgesmukte gouden velgen en enkele bescheiden stickers onder andere een uit de kluiten gewassen GTX-35 turbocharger, keramische remmen en een bulderende Clubsport-uitlaat. Opwindend gerief, zonder meer. En het levert je zelfs meer pk’s dan in het V10-blok van de nieuwste Audi R8. Is het prijskaartje toch te fors? Voor 10.000 euro voorziet de tuner al een upgrade naar 600 pk.

audi-tt-rs-by-hperformance-2 audi-tt-rs-by-hperformance-1 audi-tt-rs-by-hperformance-4 audi-tt-rs-by-hperformance-7

 

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.