Audi SQ7 krijgt passende looks van ABT!

Audi SQ7 krijgt passende looks van ABT!

De gigantische 22 inch wielen maken de Audi SQ7 nóg imposanter.

Nu autofabrikanten voorlopig geen nieuwe auto’s onthullen in verband met het Corona-virus, kunnen we tenminste nog wel rekenen op diverse tuners. ABT Sportsline heeft zich de laatste tijd bijvoorbeeld bezig gehouden door de RS6-R- en RS7-R te introduceren. Nu is de SQ7 aan de beurt!

Waar die V8 in de Volkswagen Touareg een vermogen levert van 422 pk is dat af-fabriek bij de Audi SQ7 een vermogen van 435 pk en een maximaal koppel van 900 Nm. ABT Sportline pompt dit in de SQ7 op naar een lekkere 510 pk en het koppel bedraagt nu 970 Nm. Dit pakket werd door ABT Sportsline al in december 2019 geïntroduceerd, en nu hebben zij eindelijk ook het uiterlijk aangepakt middels het aanmeten van een widebody. Het gespierde uiterlijk wordt verzorgd door de extre brede wielkasten, en de splitter aan de voorkant. De op het dak gemonteerde spoiler en de vier uitlaatpijpen dienen als extra herinnering dat dit geen fabrieks-SQ7 is. De lijst met aanpassingen wordt afgerond met de enorme 22-inch wielen en een assortiment carbon fiber accenten in het interieur.

Een Audi SQ7 heb je in Nederland vanaf €145.230,-. Hoeveel je voor motortuning en bodykit van ABT Sportsline kwijt bent is niet bekend.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.