Audi S5 Cabriolet
Foto's, Nieuws

Doek eraf! Audi S5 Cabriolet – Autosalon Brussel

Audi S5 Cabriolet

Toen Audi de A5 Coupé aankondigde, was de logische stap om direct een cabrio-versie te maken. Twee maanden geleden kwam het nieuws over de A5 Cabriolet naar buiten. Hierop werd Brussel als podium aangewezen voor de Europese onthulling ervan.

Volgens de formatie uit Ingolstadt was er geen betere manier om zo’n introductie te benutten, dan direct de dikste versie van de A5 Cabriolet mee te slepen richting het Salon, namelijk de S5 Cabriolet. Zodoende stond Audi’s nieuwste pronkstuk daar te schitteren onder de schijnwerpers.

Een van de hoofdpunten van de nieuwe A5 cabrio, is dat de wagen overal net iets meer uitgerekt is dan zijn voorganger, wat resulteert in meer speelruimte. Omdat ze toch bezig waren, legde Audi de focus ook nog op een steviger chassis. Na verschillende aanpassingen en ontwikkelingen, bijvoorbeeld door het gebruik van beter materiaal, creëerden ze een auto die zo’n 40% stijver is dan zijn voorouder. En dat terwijl ze er zelfs nog wat kilootjes vanaf wisten te schrapen!

Aangezien het een cabrio is, is het voor de klant wel belangrijk om te weten hoe en wanneer je die kap precies omhoog kan doen. Bedienen kan nu tot aan de 50 km/u en het inklappen ervan neemt slechts 18 seconden van je leven in beslag. Gaat het spontaan regenen, dan zit de kap nog 3 seconden sneller boven je hoofd. Overigens is de softtop geen ruimte-stelend monster, want zelfs als de kap omlaag is, heb je nog 380 liter bagageruimte over.

Omdat het een S5 is, kunnen we de prestaties van de auto niet achterwege laten. Onder het briljante nieuwe uiterlijk schuilt een zalige 3,0-liter zescilinder. Deze V6 is het hart van de S5, en drijft er alle vier wielen mee aan. En door een slimmere aandrijflijn zal je vrijwel constant kunnen beschikken over alle 354 pk’s en 369 Newtonmeters koppel. Het sprintje naar de 100 km/u trek je dan in slechts 5,1 seconden!

Wat vinden jullie ervan? Is het een nekkendraaier, of zou jij er geen minuut aan verspillen?

Foto’s via – Anthony Verolme

Audi S5 Cabriolet

Audi S5 Cabriolet

Audi S5 Cabriolet

Audi S5 Cabriolet

Audi S5 Cabriolet

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.