Ongeluk met snelle Audi na plofkraak in Nijkerk

Ongeluk met snelle Audi na plofkraak in Nijkerk

Vorige maand werd een Audi RS4 gebruikt bij een plofkraak in Breda waarna de criminelen er vandoor gingen in de richting van België. De criminelen werden uiteindelijk gepakt en de RS4 moest even langs een schadeherstelbedrijf.

Afgelopen nacht werd een iets oudere en iets minder snelle Audi S4 gebruikt bij een plofkraak in Nijkerk en ook deze kwam niet ongeschonden uit de achtervolging. Rond 4.30 uur vanochtend hoorden omwonenden van een bank aan de Hoefslag in Nijkerk een knal. Drie criminelen gingen er vandoor in de Audi S4 en werden al snel gespot door de gealarmeerde politie die de achtervolging inzette.

Aan de Zielhorsterweg in Amersfoort veroorzaakte de verdachte die de auto bestuurde op hoge snelheid een aanrijding waarbij de Audi S4 op zijn dak terechtkwam. Twee van de drie inzittenden moesten door de brandweer uit de auto worden gehaald. Ze zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie heeft een helikopter ingezet om de derde persoon op te sporen, maar van deze verdachte ontbreekt nog ieder spoor. Burgernet werd ingeschakeld en de politie is opzoek naar een man 1.70 meter, kort zwart krullend haar met een spijkerbroek en zwarte glimmende jas.

Audi S4 Avant B6
De Audi S4 op het B6 platform was de eerste generatie waarin een V8 blok werd gebruikt. Dit is een 4.2 liter grote V8 en levert 344 pk en 410 Nm. Hij sprint in 5,8 seconden van 0 naar 100 km/h en de topsnelheid is begrensd op 250 km/h.

Audi S4 Plofkraak

Audi S4 Plofkraak

Audi S4 Plofkraak

Audi S4 Plofkraak

Audi S4 Plofkraak

Audi S4 Plofkraak

Foto’s: Autoblog.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.