Audi S3 MTM Clubsport: Laat de RS3 maar zitten, deze wil je!

Audi S3 MTM Clubsport: Laat de RS3 maar zitten, deze wil je!

Bij het eerste aanzicht van deze S3 aangepakt door MTM overvalt het ons dat we meteen denken aan de Audi S1 met de kont in samenspel met de spoiler achterop, zie jij hem ook?

Maar denk nu niet dat je met een aangedikte S1 te maken hebt, MTM kan een potentieel monster maken van de S3. Deze specifieke S3 is uitgevoerd in het Python Yellow met groene accenten, carbon spoiler achterop en splitter voorop en een gepaste verlaging afgetopt met een setje van de kenmerkende MTM-velgen: 19 inch Bimoto’s.

En nu komen de motorische mogelijkheden: met een stage 1 tuning ga je van 310 naar 360 pk, met stage 2 ga je naar 380pk, met stage 3 naar 430pk en als je helemaal uit je bol wil gaan, is stage 4 en 480pk ook nog een mogelijkheid. En met deze pakketten breng je de 0 – 100 fors naar beneden, doe je standaard 4,2 seconden over het sprintje van 0 naar 100, met het stage 4 pakket doe je het in 3,2 seconden en 1 seconde is veel in automotive land.

Om de beleving helemaal compleet te maken, is ook het interieur aangepakt: het interieur is gestript en voorzien van een rolkooi en twee blubberdikke Recaro Podium-kuipstoelen met matchende bekleding. Prijzen zijn ons nog niet bekend, maar wij zouden het wel weten. Kochten wij een S3, zouden we direct vanuit de showroom doorrijden naar het hoofdkwartier van MTM!

Bron: Auditography

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.