Audi S3 Cabriolet volgens ABT!

Audi S3 Cabriolet volgens ABT!

Audi S3 Cabriolet Abt

Hmm.. Wat zouden zij daar nou weer van plan mee zijn?

Ondanks dat we begin Maart overdonderd werden door een aantal bloedsnelle Abt-creaties, is het toch alweer eventjes stil aan hun front. Relatief gezien natuurlijk, want écht lang heeft het niet geduurd. Voor hun nieuwste goocheltruc gingen ze deze keer echter niet aan de haal met een überdikke R8, of een onwijs krachtige RS6, maar met een redelijk tamme S3 Cabriolet. Oh, en neem de term “redelijk” maar met een korreltje zout.

Onder de kap van de S3 ligt namelijk een 400 pk sterk blok! Dat is een behoorlijke toename als je bekijkt wat er eerst met de toch-al-vrij-sterke 2-liter TFSI-motor gedaan werd. In de standaard S3 produceert hij “slechts” 310 pk. Wat betreft koppel hebben de Duitsers het ook prima voor elkaar, want in combinatie met die 400 pk levert het VAG-blok ook nog eens 500 Nm aan koppel! Deze prestatiecijfers blijken op het wegdek goed tot hun recht te komen, want de S3 Cabriolet schiet in ongeveer 4,6 seconden naar de 100 km/u. Als dat je iets te hard gaat, past de ietwat beschaafdere variant misschien wat beter in je straatje, want die versie levert zo’n 30 pk en 20 Nm minder, wat zich vertaalt in 370 pk en 480 Nm respectievelijk.

Natuurlijk is geen een Abt compleet zonder de nodige poespas, al moeten we toegegven dat het deze keer allemaal nog redelijk meevalt, ten opzichte van voorgaande projecten. De koolstofvezel accenten worden, in tegenstelling tot die malle Russen, beperkt tot een minimum, en zelfs de aerodynamische uitbouw hebben ze grotendeels maar in de schappen laten liggen. Een set lichtmetalen velgen loopt hij dan echter weer niet mis!

Audi S3 Cabriolet Abt

Audi S3 Cabriolet Abt

Audi S3 Cabriolet Abt

Audi S3 Cabriolet Abt

Audi S3 Cabriolet Abt

Audi S3 Cabriolet Abt

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.