[Video] Deze Audi S3 laat extreme DSG-scheetjes

[Video] Deze Audi S3 laat extreme DSG-scheetjes

Het kleine broertje van de Audi RS3 maakt in standaard uitvoering maar een laf geluid. In tegenstelling tot de RS3 die een krachtig en soms knetterend geluid produceert, klinkt de S3 als een Golf 6 GTI.

Niet geheel onlogisch natuurlijk maar er valt altijd wat aan te doen. De mannen van Armytrix hebben voor bijna elke auto wel een uitlaatsysteem ontwikkeld en zo ook voor de Audi S3! Uiteraard is dit systeem ook uitgerust met een zogeheten ‘Valvetronic System’ dat er voor zorgt dat je op zondagochtend niet de buren wakker maakt. Want, met de kleppen open in het uitlaatsysteem van deze Audi S3, is dat zeker mogelijk!

DSG-scheten
Op internet staan ze bekend als DSG-scheten: het geluid dat geproduceerd wordt tijdens het schakelen. Deze Audi S3 is er nu heer en meester in! DSG is de afkorting van Direktschaltgetriebe, of in het Engels: Direct-Shift Gearbox. Dit is een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling en is ontworpen onder licentie van de Volkswagen Group. Audi maakt sinds 2009 gebruik van een andere benaming, namelijk S tronic.

Wat vind jij: zijn die ‘DSG-scheten’ gaaf of doen ze afbreuk aan de stijlvolle Audi S3?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.