Audi RS7 met 1050 pk doet 0-100 in 2.4 seconden!!

Audi RS7 met 1050 pk doet 0-100 in 2.4 seconden!!

Snelheid is tegenwoordig alles, met de hulp van Chiptuning en nieuwe onderdelen kom je dan ook heel ver. Deze Audi RS7 C8 is daarvan het ideale voorbeeld…

De standaard Audi RS7 is een indrukwekkende luxe sportsedan die in staat is tot ongelooflijke prestaties. Maar voor sommige liefhebbers van snelheid is het nooit genoeg, dat kan ertoe leiden dat eigenaren een eenvoudig prestatie upgrade installeren of in dit geval het vermogen van hun auto verdubbelen. Dus wat gebeurt er als je een Audi RS7 afstemt op meer dan 1.000 pk? Gebaseerd op de video van Auditography, goede dingen, hele goede dingen.

Hoor je dat? Nee, het is niet het geluid van een machinegeweer dat schiet terwijl een onweersbui je huis met hagelkorrels bekogeld, dat is het geluid van de snelste Audi RS7. Dankzij een vrij stromende MG Motorsport uitlaat in combinatie met een PowerDivison downpipe klinkt deze C8 Audi RS7 ongelooflijk, in de standaard versie moet de RS7 prestaties in evenwicht brengen met luxe, maar in dit geval wordt luxe uit het raam gegooid om de V8 van de RS7 zijn beste prestaties te laten behalen.

De 4,0 liter twin turbo V8 in deze sterk afgestelde RS7 heeft een aanzienlijk aantal modificaties en veranderingen ondergaan. Om te beginnen worden de standaard turbo’s vervangen door grotere hybride turbo’s LM990. Deze turbo’s voeden aangepaste intercoolers van PowerDivision om de inlaattemperaturen koel te houden tijdens hard rijden. Dit complete tuningpakket zorgt ervoor dat de prestaties voorspelbaar en betrouwbaar zijn.

De Audi RS7 claimt een 0 tot 100 tijd van 2,48 seconden met 100-200 km/u in slechts 4,63 seconden. Hoewel deze Audi RS7 niet klinkt of presteert als een standaardauto, behoudt hij nog steeds alle geweldige technologie en comfortfuncties van de standaard RS7. Dit betekent dat de eigenaar Bugatti Chirons kan uitdagen om te racen en te genieten van een geavanceerde digitale cockpit, terwijl hij een fractie van het geld uitgeeft.

Thomas Heule