Stel hier je eigen Audi RS6 en RS7 samen!

Stel hier je eigen Audi RS6 en RS7 samen!

Met de introductie van de nieuwe Audi RS6 en RS7 zijn er menig harten sneller gaan kloppen. Het is nog even wachten voor dat we de eerste klantenauto’s op de weg zullen zien, maar je kunt ze alvast wel zelf samenstellen!

Via de Duitse website van Audi kun je aan de slag met de nieuwe Audi Sport modellen. Zo kun je als eerste stap kiezen tussen de diverse pakketten die Audi aanbiedt; de duurste is het Dynamic Plus pakket die in Duitsland een meerprijs kent van €12.500,-. Het leukste is natuurlijk om het exterieur van de 600 pk sterke bolides naar wens te maken. Zo kun je kiezen tussen meerdere (soorten) lakkleuren. Je komt er in ieder geval al snel achter dat je de auto’s behoorlijk prijzig kunt maken, en dan zijn dit nog de Duitse prijzen!

De Audi RS6 configureren doe je hier, de Audi RS7 configureren kan hier.

Mocht je het vergeten zijn: onder de kap vinden we bij beide auto’s dezelfde 4,0-liter V8 met dubbele turbo. Dit betekent een maximaal vermogen van 600 pk en een koppel van maximaal 800 Nm. Beide Audi’s hebben zo’n 3,6 seconden nodig heeft om vanuit stilstand de 100 km/h te bereiken, en 0 tot 200 km/h doet de Audi RS7 Sportback in 12 seconden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.