Audi RS4-R van Abt krijgt 530 pk mee

Audi RS4-R van Abt krijgt 530 pk mee

RS4-R

Het is iedere keer weer watertanden geblazen wanneer Audi met een nieuwe RS-gebadge krachtpatser op de proppen komt. Maar wanneer Abt er dan nog een schepje bovenop doet, is het helemaal kwijlen geblazen. 

En zie hier, de Audi RS4-R. Het vermogen om logisch na te denken van autoliefhebbers werd ontregeld dankzij de RS6+ van Jon Olsson en de RS5-R, we hadden kunnen weten dat Abt ook de RS4 aan zou gaan pakken. En dus zijn we toch weer een beetje verrast, well done Abt. Het is fijn om te weten dat je nu ook weer bij onze oosterburen aan kunt kloppen om je RS aan te laten pakken die de kinderen inclusief kinderwagens mee kan sleuren.

De RS4-R krijgt hetzelfde vermogen als de RS5-R. 530 pk en 690 Nm in plaats van de al niet misselijke 450 pk en 600 Nm. En daarmee ben je sneller dan de standaard RS6 C7, ha-haaa! Binnen 3,8 seconden zit je namelijk op de 100, terwijl de grote broer er 3,9 seconden voor nodig heeft. Tot de 280 kilometer per uur kun je doorspurten, maar dan heb je je kinderen aan het janken en je vrouw boos. Wel leuk om uit te proberen tijdens het vriendenweekend!

Zoals we weten van Jon’s RS6+, is Abt niet flauw van een plakje carbon hier en daar. ‘Hier en daar’ is een understatement, want het lichtgewicht goedje zit vrijwel o-ve-ral! Ik ga het niet opsommen, kijk maar naar de foto’s. Alleen op het interieur wil ik even in gaan, als je daar niet opgewonden van raakt, weet ik het niet meer. Wanneer je de deur open doet, wordt je letterlijk overvallen door carbon-fiber, op het dashboard, het stuur, het middenconsole, het bedieningspaneel van je stoel. Hartjesogen-smiley, hartjesogen-smiley, hartjesogen-smiley, ongelooflijk, wat hebben die Duitsers er een dik interieur van gemaakt!

Kopen? Snel zijn en in ieder geval €114.000,- op je rekening hebben staan. Dan kun je er een kopen (houd wel rekening met een naheffing van de BPM en BTW) en dan heb je nog genoeg geld om terug naar huis te rijden. 50 units worden er door ABT zelf gebouwd, maar heb je toevalligerwijs als een RS4 Avant staan? Dan mag je nog steeds aankloppen bij Abt en hoef je nog geen €30.000,- mee te brengen.

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.