Criminelen gebruiken Audi RS4 en AK-47’s bij plofkraak

Criminelen gebruiken Audi RS4 en AK-47’s bij plofkraak

Afgelopen nacht werd er in Breda een plofkraak gepleegd op een ING-bank in Breda. Een geldautomaat werd opgeblazen waarna de daders er vandoor gingen met een Audi RS4 in de richting van België.

De Nederlandse politie wist de Audi RS4 op te sporten en zette direct de achtervolging in. Aan de Belgische grens werd de hulp ingeroepen van de Belgische politie, die de auto richting Antwerpen zagen rijden. Op de E313 kwam het voor het eerst tot een confrontatie met de Nederlandse en Belgische politie die werden beschoten met AK-47´s of kalasjnikovs.

Hierbij vielen geen gewonden en de daders vluchtten vervolgens via de E34 in de richting van Turnhout, waar ze ter hoogte van de afrit Oud-Turnhout met hoge snelheid over een spijkermat reden en met lekke banden verder moesten. Ter hoogte van de afrit Oud-Turnhout opende één van de crimineel opnieuw het vuur toen hij uit de auto stapte Belgische politieauto begon te schieten. Deze keer werd het voertuig wel getroffen door de kogels, maar ook hier raakte niemand gewond. De agenten schoten terug, maar konden niet voorkomen dat de verdachten te voet wegvluchtten in de bosrijke omgeving.

De twee Nederlandse daders konden met behulp van speciale politie-eenheden met onder andere een helikopter en een politiehond worden opgepakt.

Audi RS4 Avant B8
De Audi RS modellen zijn helaas erg geliefd bij criminelen en deze snelle Audi’s worden dan ook vaak gestolen. Het gaat hierbij vooral om de RS4 en RS6 modellen en het bouwjaar maakt eigenlijk niet zoveel uit; ze zijn altijd razendsnel. De RS4 in kwestie is een RS4 Avant B8 en maakt gebruik van een 4.2 V8 met 450 pk en 430 Nm koppel. De sprint van 0 tot 100 km/h is geklaard in 4,7 seconden en de topsnelheid ligt standaard op 250 km/h maar zonder begrenzer is dit +300 km/h. De Audi RS4 Avant B8 staat in Nederland op je oprit vanaf € 130.740,-. Maar pas op, ze worden helaas erg vaak gestolen…

Audi RS4 Plofkraak Breda/Turnhout

Audi RS4 Plofkraak Breda/Turnhout

Audi RS4 Plofkraak Breda/Turnhout

Foto’s: Twitter

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.