Deze Audi RS3 ABT heeft 500 pk

Deze Audi RS3 ABT heeft 500 pk

Audi RS3 ABT

Eerde deze week schreven we al over het Duitse ABT, het betrof toen een tuningspakketje voor de Audi SQ7. Ditmaal schrijven we over de Audi RS3 van ABT en destijds, in november 2015, wist de bekende tuner maar liefst 450 pk en 550 Nm uit die heerlijke vijfcilinder te peuteren. Ditmaal gaan zij nog een stapje verder!

ABT Sportsline presenteert de ABT RS3 met ABT Power R! Op de German Essen Motor Show kun je de auto momenteel in het echt bekijken, maar voor een ieder die niet in de gelegenheid is om naar Essen af te reizen, hebben wij de plaatjes klaarstaan. Tegenwoordig zet de standaard 2,5-liter TFSI vijfcilinder zo’n 400 pk op de weg en deze ABT versie gaat daar met 500 pk dus ruim overheen. Met een verbeterde ophanging, een upgrade voor de remmen en nieuwe velgen verfijnt het ABT RS3-pakket het sportieve en luxe karakter van de ABT RS3 nog verder. Met een schroefset van KW, veren van ABT en stabilisatorstangen van ABT kun je de extra paardenkrachten goed kwijt op bijvoorbeeld de Nürburgring.

Zo zien we ook een aantal aërodynamische elementen en aanpassingen aan het interieur, waaronder het gebruik van carbon fiber. Aan de achterzijde zien we een vernieuwde diffuser met uiteraard een ABT Sportsline uitlaatsysteem. Stijlvol en toch erg dik, ik houd er wel van!

Audi RS3 ABT

Audi RS3 ABT

Audi RS3 ABT

Audi RS3 ABT

Audi RS3 ABT

Audi RS3 ABT

Audi RS3 ABT

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.