Audi RS3 2x op dezelfde dag gestolen!

Audi RS3 2x op dezelfde dag gestolen!

Over bad luck gesproken… Gelukkig kan de eigenaar er inmiddels om lachen!

Phil Chambers, een 30-jarige zakenman uit Bitteswell, Leicestershire, VK, vertelt tegenover Leicestershire Live dat hij en zijn verloofde in het holst van de nacht wakker door een stel inbrekers die hun huis waren binnengedrongen. Ze wisten wat ze wilden en wonden er geen doekjes om om het krijgen: de Audi RS3 van de man des huizes.

“We sliepen – mijn verloofde en ik – toen ze de voordeur intrapten en de trap al schreeuwen op kwamen rennen: Geef ons de sleutels! Geef ons de sleutels! Je weet waarom we hier zijn’.”

De inbrekers dreigden hem neer te steken terwijl Phil wanhopig zijn sleutels aan het zoeken was. Eenmaal gevonden en gegeven aan de inbrekers, gingen deze er direct met de Audi RS3 vandoor. Phil belde direct de politie en deed aangifte.

De volgende ochtend werd Phil door de politie gebeld: goed nieuws! De auto was langs de kant van de weg gevonden. Waarschijnlijk gingen de dieven er te voet vandoor toen de brandstof op was. Phil kon zijn auto niet direct ophalen, want deze moest nog onderzocht worden op mogelijk achtergelaten sporen.

Eind goed, al goed? Mooi niet!
Diezelfde dag kwam er weer een telefoontje van de politie: de Audi RS3 was opnieuw gestolen! Dit keer waren dezelfde criminelen teruggekomen om de auto uit een beveiligd opslag van de politie te stelen. Ze zijn in het donker teruggekomen met de sleutel van de RS3, een blik benzine en een Nissan Micra. Ze vulden de tank van de Audi en reden ermee weg, de Nissan Micra achterlatend.

West Midlands Police bevestigde beide diefstallen en zijn nog steeds op zoek naar de Audi.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.