Audi RS 4 Avant edition 25 years

Audi RS 4 Avant edition 25 years

Ter ere van het 25 jarige bestaan van de RS 4 serie van Audi zijn er twee waanzinnig nieuwe edities gelanceerd. Namelijk de Audi RS4 Sport en de Audi RS 5 Sportback. Met deze speciale edities van de RS 4 viert Audi dat deze auto al enige tijd bestaat, kan je je voorstellen: dat de eerste Audi RS 4 gemaakt is in 1999?

Audi RS 4 Avant 1999
bron: www.pistonheads.com

Niet een maar twee nieuwe auto’s

Als het begin van de A4-serie heeft dit nieuwe model indrukwekkende rijprestaties. Met exclusieve interieur- en exterieurdetails en de iconische kleur Imola Yellow herinnert het aan de Audi RS4 Sport. De Audi RS 5 Sportback performance edition krijgt ook een upgrade van 15 kW (20 PK). Van beide modellen worden er maar 250 stuks gemaakt dus deze auto is erg exclusief!

Audi RS 4 avant
bron: www.audi-mediacenter.com

Een compleet nieuwe auto?

De verbeteringen aan de motor, ophanging en wielen zorgen voor indrukwekkende prestaties. De V6 biturbo in de nieuwe RS 4 Avant edition 25 years levert 346 kW (470 PK) en een maximaal koppel van 600 Nm. Dat is 15 kW (20 PK) meer dan de RS 4 Avant.

Dit topmodel accelereert van 0 naar 100 km/u in 3,7 seconden, wat 0,4 seconden sneller is dan de Audi RS 4 Avant. De topsnelheid is 300 km/u, en het standaard RS keramische remsysteem zorgt voor krachtige remprestaties. Het RS sportuitlaatsysteem plus met matte zwarte uitlaatpijpen zorgt voor een intens geluid.

interieur audi rs 4 nieuw model
bron: www.audi-mediacenter.com

Het design

Dit toffe design is een eerbetoon aan de RS 4 sport. Het nieuwe model is dan ook beschikbaar in de kleur in Imola Yellow. Daarnaast zijn Nardo Gray en Mythos Black beschikbaar als exterieurkleuren. Daarnaast zijn ook veel details aan de binnenkant erg exclusief en nog nooit eerder gedaan. Waaronder standaard getinte ramen en zwart glanzende sierlijsten om de ramen. De lijst met design opties is eindeloos en daarvoor verwijzen we je graag door naar de site van Audi!

bron: www.audi-mediacenter.com

Beschikbaarheid en prijs?

In samenwerking met Audi exclusive wordt de RS 4 Avant edition 25 years geproduceerd in Ingolstadt, samen met de A4, S4 en RS 4. Dit laat zien hoe flexibel de productielocatie is door de speciale editie in de reguliere productie op te nemen.

De Audi RS 4 Avant edition 25 years en de Audi RS 5 Sportback performance edition kunnen vanaf juni 2024 besteld worden. De Audi RS 4 Avant edition 25 years heeft een startprijs van 142.905 euro, en de Audi RS 5 Sportback performance edition begint bij 128.420 euro.

Lees alle details over deze auto via het volgende artikel op de Audi website!

interieur audi rs 4 nieuw model
bron: www.audi-mediacenter.com

Anita Polet

Anita is dol op motoren en (super)cars! Het liefst met zoveel mogelijk herrie zo hard mogelijk.